Amazonin metsäkato laajeni kolmanneksella | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Amazonin metsäkato laajeni kolmanneksella

Satelliittikuvat todistavat, kuinka metsäkato laajenee samalla kun maatalous valtaa alaa Paran ja Mato Grosson osavaltioissa.

Amazonin sademetsän tuhoutuminen kiihtyi viime vuonna. Metsäkato laajeni kolmanneksella vain yhden vuoden aikana, ilmenee Brasilian hallituksen juuri julkaisemasta raportista.

Satelliittikuvissa, joita hallitus oli ottanut vuoden 2013 heinäkuun loppuun asti, näkyy, että Amazolilla oli parturoitu lähes 6000 neliökilometriä metsää. Alue vastaa kooltaan noin puolta Puerto Ricon valtion maapinta-alasta.

Suurimmat hakkuut ovat tapahtuneet Paran ja Mato Grosson osavaltioissa. Molemmissa metsiä on hakattu noin tuhannen neliökilomterin alueelta, ja missä maatalous tällä hetkellä leviää voimakkaimmin.

Alustavien arvioiden mukaan hakkuut ovat jatkuneet kiihtyvään tahtiin myös kesän 2013 jälkeen. Toisaalta, vuoden 2013 hakkuumäärät ovat toiseksi pienimmät sen jälkeen kun Brasilian hallitus alkoi seurata tilannetta vuonna 2004. Silloin  metsää hakattiin vielä noin 30 000 neliökilometriä vuodessa.

Metsää tuhoutuu myös laittomissa hakkuissa sekä infrastruktuurin, kuten moottoriteiden ja patojen rakentamisen yhteydessä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia