Aktivistille vankeutta twiitistä Bahrainissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Aktivistille vankeutta twiitistä Bahrainissa

Ihmisoikeusaktivistia uhkaa sodanvastaisista twiiteistä 12 vuoden tuomio. Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch pitää tapausta törkeänä sananvapauden loukkauksena.

Bahrainilaista ihmisoikeusaktivisti Nabeel Rajabia uhkaa 12 vuoden vankeustuomio sodanvastaisista twiiteistä sosiaalisessa mediassa.

Twiiteillään hän kritisoi Saudi-Arabian johtamaa Jemenin-sotilasoperaatiota, joka on tehnyt laittomia siviileihin kohdistuneita iskuja, tiedottaa ihmisoikeujärjestö Human Rights Watch (HRW). Bahrain on ollut mukana saudiarmeijan johtamissa iskuissa, joita on tehty esimerkiksi sairaaloihin ja kouluihin.

HRW:n Lähi-idän johtaja Joe Stork pitää pöyristyttävänä sitä, että vankilaan joutuu henkilö, joka kritisoi laittomia iskuja.

Ihmisoikeusjärjestö linjaa tapauksen vakavaksi sananvapauden loukkaukseksi.

"Yhdysvaltojen ja Iso-Britannian tulisi ottaa myös vastuuta tapauksesta, sillä nämä maat ovat avustaneet iskuja tehnyttä koalitiota. Maiden tulisi painostaa Bahrainia luopumaan syytteistä."

Rajab vangittiin jo viime vuonna, mutta hän on ollut vapaalla jalalla melkein vuoden. Syyttäjät eivät kuitenkaan luopuneet syytteistä ja hänet vangittiin uudelleen kesäkuussa 2016. Oikeudenkäynti alkoi heinäkuun 12. päivä ja häntä uhkaa yhteensä 12 vuoden tuomio. Oikeuden päätös ratkeaa elokuun 3. päivä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia