Ihmisiä muuttoliikkeessä

Muuttoliikkeessä-hanke julkaisee Ihmisiä muuttoliikkeessä -sivustolla taustatietoa ja puheenvuoroja maailman muuttoliikkeistä, rajojen valvonnasta ja siirtolaisten oikeuksista.

Sivustoa tekee työryhmä, jossa on edustajia Pakoislaisneuvonta Ry:stä, Suomen pakolaisapu Ry:stä, Suomen Punaisesta Rististä, Kehys Ry:stä, Forskningsinstitutet vid Svenska social- och kommunalhögskolanista sekä Helsingin yliopiston kehitysmaatutkimuksen ja sosiologian laitoksilta.

Muuttoliikkeessä-hanke on saanut ulkoasiainministeriön viestintätukea.

Näkökulma: Sosiaaliturvan taso on ihmisoikeuskysymys

Perusturvan ja toimeentuloturvan taso ei ole vain moraalinen ja valtiontaloudellinen kysymys, kirjoittaa Maija Jäppinen.

Paperittomien ihmisoikeudet remonttiin Suomessa

Osalta Suomen päättäjistä näyttää unohtuneen se tosiasia, että perusoikeuksien turvaaminen on valtion tehtävä, kirjoittaa päättynyttä hallituskautta kritisoiva Meri Korniloff.

Diasporan paluu synnyttää jännitteitä

Vaikka synnyinmaahan palaajia tarvitaan, kantaväestö saattaa kokea, että diaspora vie työpaikat, kirjoittaa Sanna Rummakko.

Putoaako banaani suuhun?

Afrikkalaiset osaavat nauraa myös hullunkurisille valkoisille ja heidänkin ennakkoluulonsa ovat yhtä stereotyyppisiä kuin omamme, kirjoittaa Eeva Suhonen.

Kotoutuminen on muutakin kuin kansantaloutta

Kotoutumissuunnitelmat parantavat maahanmuuttajien onnistumista työssä ja elämässä.

Höynäytettävät kukkahattutädit

Miksi hyvyys, auttaminen ja toisten hädänalaisen tilanteen huomioiminen tekee ihmisestä epäuskottavan hyvinvointiyhteiskunnassa, kysyy suomalaista siirtolaiskeskustelua puiva Eeva Suhonen.

Kirjallisuuden maahanmuuttajat kertovat Suomesta

Suomessa kirjallisuutta on luettu kansakunnan kuvauksena, jossa etnisten vähemmistöjen edustajilla on ollut tärkeä rooli eräänlaisina rajavartijoina, kirjoittaa Olli Löytty.

Somalialaiset naiset vaikuttavat diasporasta käsin

Naisten rooli Somalian rauhanvälitystyössä on tärkeä. Naiset eivät ole yhtä mieltä miten maata tulisi kehittää, mutta kaikki haluavat rauhan, sanoo Nada Al-Omair.

Diasporayhteisöt kehitysyhteistyössä

Sukulaisuus- ja klaanisuhteet voivat avata kehityshankkeille mahdollisuuksia, jollaisista kansainväliset järjestöt voivat vain unelmoida.
Tilaa aihepiirin Ihmisiä muuttoliikkeessä RSS-syöte