Amnesty-lehti

Amnesty Internationalin Suomen osasto julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Amnesty-lehteä. Amnestyn Suomen osasto on maailma.netiä julkaisevan Suomen OneWorld-portaaliyhdistyksen jäsen.

Amnesty: Jopa 13 000 hirtetty syyrialaisvankilassa

Saydnayan vankilassa tapahtuneet hirttämiset on luokiteltaviksi sotarikoksiksi sekä rikoksiksi ihmisyyttä vastaan, järjestö sanoo.

Jälleen kolumni pakolaisista?

Myös tulokkaiden on saatava äänensä kuuluviin ja olemassaolonsa huomioiduksi, muistuttaa Katarina Pettersson.

Näkökulma: Oma elämä, omat päätökset

Itsemääräämisoikeus on hyvän vammaispolitiikan kulmakivi, mutta usein vammainen ei saa päättää itse mistään, kirjoittaa Amu Urhonen.

Sotarikos ei vanhene

Sotarikoksesta syyttäminen on niin vakava asia, että todisteiden on oltava vedenpitävät. Siksi oikeus toteutuu hitaasti.

Seksiä myyvien ihmisoikeudet on turvattava

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International vastaa kritiikkiin, jota on esitetty sen seksityötä koskevien kantojen vuoksi.

Näkökulma: Pakenemisesta on tullut yhä vaarallisempaa

Maailmassa on eniten pakolaisia 20 vuoteen. Yhä harvempi heistä on tervetullut Eurooppaan, Australiaan tai Yhdysvaltoihin.

Tietoyhteiskunta pythonin nahan alla

Sambiassa asioita tehdään kuten sata vuotta sitten, ja samaan aikaan seurataan kiinalaista kungfu-sarjaa tai kansainvälistä ilmastonmuutoskeskustelua.

Propaganda palasi Eurooppaan

Sanotaan, että totuus on sodan ensimmäinen uhri. Niin se on ollut Ukrainan kriisissäkin, kirjoittaa Noora Jussila.

Gambiaan on hiipinyt pelon ilmapiiri

Gambiassa hikinen turismi ja vakavat ihmisoikeusloukkaukset elävät rinta rinnan.

Tyttöjen ympärileikkaus ei ole enää tabu

Yhä useampi vastustaa tyttöjen ympärileikkausta kaikissa muodoissaan, Ihmisoikeusliiton asiantuntija Saido Mohamed kirjoittaa.

Kolumni: Yksilö

On oltava aktiivinen, ei vaipua alas. On oltava sinnikäs, niin kuin kiinalaiset ihmisoikeusaktivistit, kirjoittaa Jussi Förbom.

Kuka haluaa palata Kosovoon?

Vehreä vuoristomaa houkuttelee patikoijia, muttei juurikaan paluumuuttajia, kirjoittaa Kaisa Viitanen.

Näkökulma: Arabikevät?

Mikä arabikeväässä oikein meni vikaan, kysyy Jaakko Hämeen-Anttila.

Sama valtameri, samat oikeudet

Jokaista turvapaikanhakijaa tulee kohdella oikeudenmukaisesti, eikä ketään saa palauttaa maahan, jossa häntä uhkaa vaino tai muu julma tai epäinhimillinen kohtelu, kirjoittaa Jussi Förbom.

Ihmisoikeudet Syyrian kriisin jaloissa

Suomen Lähi-idän instituutin johtaja Ari Kerkkänen muistuttaa, että koskaan ei ole vain sotaa, vaan myös hyväksikäyttöä ja rikollista toimintaa.

"I have a dream..."

Yhdysvalloissa rotuerottelun synkin perintö kohdataan silloin, kun yksi kuolee väkivaltaisesti ja toinen joutuu siitä tuomiolle. Silloin sekä tuomitun että uhrin etnisellä taustalla on merkitystä, kirjoittaa Erja Vainikka-Howard.

Totuus vallalle

Kun läntinen valta puhuu ihmisoikeuksista, se on aina vallan ääni, kirjoittaa Frank Johansson.

Näkökulma: Hakkerisukupolvi vs. kyberpoliisi

Vaikka verkkokontrolli kiristyy entisestään Iranissa, rajoituksia kiertävät ohjelmat ovat arkipäivää iranilaisille internetin käyttäjille.
Afrikan tähti -pelin eteläosa

Kiina ja Afrikan tähdet

Monet Afrikan maat ovat ottaneet kiinalaiset investoinnit avosylin vastaan, mutta kriitikoiden mielestä Kiina jatkaa länsimaiden jalanjäljissä.

Kolumni: Hunnutetuista tarkoitusperistä

Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala leikkii vakavilla asioilla huntukieltoa vaatiessaan, kirjoittaa Suomen Amnestyn puheenjohtaja Jussi Förbom.
Tilaa aihepiirin Amnesty-lehti RSS-syöte