Seksityöläisten oikeudet

Valkoinen sinikupolinen kirkko.

Seksityöläisiin suhtaudutaan Venäjällä aiempaa sallivammin, mutta syrjivät asenteet ovat syvällä – ”Kun joku kehottaa raiskaamaan ja tappamaan seksityöläisiä, häntä ei rangaista”

Etenkin ortodoksisen kirkon asenteet vaikuttavat siihen, että Venäjän seksityöläiset kohtaavat väkivaltaa ja halveksuntaa. Jopa poliisit raiskaavat seksityöläisiä, ja he välttyvät rangaistukselta yleisemmin kuin rikolliset, kertoo Venäjän seksityöläisten foorumissa toimiva Marina Avramenko.
Intialaiset seksityöläiset harjoittelevat kondomin käyttöä puupeniksellä.

Intian Chennaissa seksityöläiset saavat ilmaisia kondomeita

Terveyspalveluita on tarjolla naisille, mutta transsukupuolisilla on vaikeampaa. Naisten kondomeihin on sen sijaan varaa vain harvoilla, vaikka seksityöläiset uskovat, että ne olisivat helpompia ja tehokkaampia.

Prostituutiosta tuli puheenaihe Kuubassa

Vilkastunut matkailu on lisännyt prostituutiota Kuubassa virallisista kielloista huolimatta. Siksi asiasta pitää myös puhua, asiantuntijat sanovat.

Näkökulma: Nairobin seksityöntekijät järjestäytymässä

Seksityöläisillä on kaikkialla samat ongelmat, selviytymiskeinot ja unelmat, kirjoittaa Anna Kontula.

Elämää leiman varjossa

"Lainsäädäntö, jossa prostituutio nähdään vain naisiin kohdistuvana väkivaltana, tekevät minusta uhrin", kirjoittaa seksityöntekijä.

Seksityöntekijöillä on tärkeää tietoa hivin ennaltaehkäisystä

Seksityöntekijät ovat yksi keskeisistä väestöryhmistä, jotka ovat avainasemassa hivin leviämisen torjunnan kannalta.

Seksiä myyvien ihmisoikeudet on turvattava

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International vastaa kritiikkiin, jota on esitetty sen seksityötä koskevien kantojen vuoksi.

Seksinostokielto saa kritiikkiä Norjassa

Tuoreen arvion mukaan ostokielto on vähentänyt prostituutiota, mutta moni kritisoi pintapuoliseen tutkimukseen perustuvaa raporttia.

Europarlamentti äänesti seksinoston täyskiellon puolesta

Niin sanottua Honeyballin esitystä vastustaneet järjestöt katsovat kriminalisoinnin vain pahentavan seksityöläisten asemaa.

Asiantuntija: Seksin ostajat mukaan kitkemään ihmiskauppaa

Pilkkaamisen ja demonisoinnin sijaan seksin ostajat pitäisi kutsua dialogiin, sanoo Pro-tukipisteen toiminnanjohtaja Jaana Kauppinen.

Pro-tukipiste: Amnestyn prostituutiokeskustelu oikeilla raiteilla

Erittäin myönteistä, että Amnesty lähtökohtana on ihmiskaupan ja prostituution erottaminen toisistaan jo alkuunsa, Pro-tukipisteestä sanotaan.

Thaimaalaiset seksityöntekijät voivat Suomessa huonoimmin

Pro-tukipisteen ja THL:n tutkimuksen mukaan noin puolet seksityöläisistä on tyytyväisiä elämäänsä.

"On helppo puhua kansanryhmää vastaan, joka ei voi marssia esiin sankoin joukoin"

Yhteiskunta ei ole valmis hyväksymään, että seksityöntekijä voi olla puolisoaan hoitava vaimo, huolehtiva äiti, veronmaksaja Suomelle ja lainkuuliainen kansalainen, kirjoittaa nimimerkki Korento.

Järjestö: OM:n selvitys sivuutti seksityöntekijät

Seksinoston täyskieltoa suosittaneen selvityksen julkistamisen jälkeen Pro-tukipiste on saanut useita huolestuneita yhteydenottoja seksityöntekijöiltä.

Seksityöntekijä: Olen oman elämäni paras asiantuntija

Millä oikeudella vieraat ihmiset säälivät, määrittelevät tai tulkitsevat minun ja muiden seksityöntekijöiden elämää, kysyy alan ammattilainen.

"Maailman seksityöntekijöitä yhdistää oikeuksien toteutumattomuus"

Suomessa vieraillut UNAIDSin pääjohtaja Michel Sidibé oli kiinnostunut kiristyneestä poliittisesta ilmapiiristä, jonka nojalla seksityöntekijöiden kontrollia halutaan tiukentaa.

"Kovat kundit eivät osta seksiä"

Intiassa kampanjoidaan prostituutiota vastaan, muttei ilman soraääniä, kirjoittaa Sujoy Dhar.
Tilaa aihepiirin Seksityöläisten oikeudet RSS-syöte