Kosovo

Nainen puolilähikuvassa, taustalla pensasaita.

Anna Autio tutki lapsena karttakirjoja, haaveili YK-urasta ja päätyi juristiksi, jonka erikoisalaa on kansainvälinen ihmisoikeuslainsäädäntö

Maailma.net aloittaa juttusarjan suomalaisista, jotka ovat päätyneet kansainvälisiin kehitys- ja ihmisoikeustehtäviin. Anna Autio on edistänyt Pohjois-Afrikan lehdistönvapautta, johtanut Maailmanpankin ihmisoikeusrahastoa ja tutkinut Kosovon ihmisoikeusloukkauksia. Hän on oppinut työssään realismia – mutta ei kyynisyyttä.

Kosovo – ratkaisemattomien ristiriitojen alue

Kosovon sota ei ratkaissut ristiriitoja, vaan synnytti uusia. Se oli lähtölaukaus kansainvälisen oikeuden murentumiselle, kirjoittaa Jouko Jokisalo.

Kuka haluaa palata Kosovoon?

Vehreä vuoristomaa houkuttelee patikoijia, muttei juurikaan paluumuuttajia, kirjoittaa Kaisa Viitanen.

Todistajat kuolevat Kosovossa

Kosovossa todistajat ovat vaarassa ennen oikeudenkäyntiä, sillä kun todistaja kuolee, myös hänen todistuksensa saatetaan hylätä, kertoo Sara Vainio.

Turvakoti kitkee ihmiskauppaa Kosovossa

Ihmiskauppa on vähentynyt Kosovossa, mutta huolestuttavaa on nuorten tyttöjen osuuden kasvu, Marja-Leena Kultanen kirjoittaa.

Kosovon romanien surkea tilanne

Kosovon romaneille on tarjolla vain hanttihommia, lapset putoavat jo esikoulusta ja sairastuvat lyijymyrkytykseen.

Balkanin yrittäjät kaipaavat "Ekonoslaviaa"

Balkanilla moni poliitikko uskoo, että jäsenyys
Euroopan unionissa ratkaisisi pikkuvaltioiden taloushuolet. Yrittäjät
taas kannattavat Jugoslavian elvyttämistä taloudellisen yhteistyön
merkeissä.

Jopa 75 prosentin työttömyys turhauttaa kosovolaisnuoria

Mielialat Kosovon albaani- ja serbinuorison keskuudessa poikkeavat jyrkästi Kosovon omasta mainoskampanjasta. Suunnaton nuorisotyöttömyys on johtanut turhautumisen, näköalattomuuden ja huumeongelman kasvuun.

Tasapuolisesta Kosovo-raportoinnista ei ole tietoakaan Serbiassa

Serbialainen radio- ja televisioyhtiö B92 on poistanut tunnukset kaikesta kalustostaan ja pyytänyt poliisilta suojelua. Taustalla on B92:n Kosovo-uutisointi, joka poikkeaa yleisestä linjasta Serbiassa.

"Kosovon itsenäisyyspäivä on lyöty lukkoon"

Kosovon vastavalittu pääministeri Hashim Thaci paljastaa IPS:n haastattelussa, että valtion itsenäistymisen päivämäärä on jo lyöty lukkoon ja kerrottu johtaville länsimaille.
Tilaa aihepiirin Kosovo RSS-syöte