Burkina Faso

Burkina Fason lippu, taustalla pimenevä taivas

Tuhannet paenneet väkivaltaa Burkina Fasossa – Yli miljoona tarvitsee apua

Burkina Fasossa on kehittymässä mittava humanitaarinen kriisi turvattomuuden, väkivallan ja ruokapulan takia. Ajatushautomo International Crisis Groupin mukaan maan hallinto on ensimmäistä kertaa menettänyt kontrollin osista maata.

Burkinafasolaistyttöjä naitetaan vain 13-vuotiaina

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan jopa lähes 30 prosenttia maaseudun 15–19-vuotiaista tytöistä ja nuorista naisista on raskaana tai saanut jo ensimmäisen lapsensa.

Kirkon Ulkomaanavulta 600 000 euroa Sahelin ruokakriisiin

Lähes 20 miljoonaa ihmistä on avun tarpeessa useisiin Länsi-Afrikan maihin ulottuvassa Sahelin alueella.

Kunnon käymälä on kallis mutta ei ylellisyyttä

Kuoppakäymälän huonot puolet kaupunkioloissa paljastuvat viimeistään sadekaudella, kun kuoppa täytyy vedellä. Burkina Fason pääkaupungin toreilla kuopat on nyt korvattu oikeilla vessoilla.

Tyttöjen ympärileikkauksia ei saada kitkettyä Burkina Fasosta

Afrikan maat ovat viime vuosina lisänneet ponnistuksiaan tyttöjen ympärileikkauksen kitkemiseksi. Tuore oikeusjuttu Burkina Fasosta paljastaa, että taistelua ei ole voitettu edes siellä, missä käytäntö on julistettu laittomaksi. Kansalaisjärjestöt arvioivat, että noin kaksi miljoonaa naista ympärileikataan vuosittain pääasiassa Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ja Arabian niemimaalla.

Burkina Fason norsukanta kasvanut nopeasti

Salametsästys hävitti elefantteja Burkina Fasosta hälyttävää vauhtia 1980-luvulla. Hallitus julisti tuolloin elefantit uhanalaiseksi lajiksi, ja niiden metsästyksestä tuli laitonta. Parissakymmenessä vuodessa norsukanta onkin kasvanut nopeasti. Elefantteja oli 1980-luvulla jäljellä enää 350, mutta nykyään kanta on kasvanut jo noin 5 000 yksilöön.
Tilaa aihepiirin Burkina Faso RSS-syöte