Turkin ihmisoikeus- ja demokratiakehitys
EU pitää Turkkia turvallisena maana, mutta todellisuudessa Turkki pakottaa pakolaisia palaamaan Syyriaan, kritisoi ihmisoikeusjärjestö raportissaan.
25.10.2022
16–23 prosenttia eurooppalaisnaisista on kokenut parisuhdeväkivaltaa, mutta viime vuosina monet Euroopan maat ovat ryhtyneet kampanjoimaan naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista sopimusta vastaan. Turkki on niistä viimeisin.
22.3.2021
Turkki syyttää siviiliuhreista uutisoineita toimittajia vihamielisyyteen yllyttämisestä. Myös some-tilejä on tutkittu ja oppositiopoliitikkoja on joutunut rikostutkinnan kohteeksi.
1.11.2019
Riippumattoman Cumhuriyet-päivälehden päätoimittaja Murat Sabuncu erosi syyskuussa, kun lehti ei enää saanut toteuttaa journalistista linjaansa. ”Asiallista uutisvälitystä on alettu pitää rikoksena”, Sabuncu sanoo.
6.11.2018
Euroopan ja Suomen viimeaikainen nuhteleva suhtautuminen Turkkiin on pahasti myöhässä, sillä Turkin hallituksen hyökkäykset ihmisoikeuksia ja sananvapautta vastaan ovat jo vanha ongelma, kirjoittaa Idil Tekin.
6.4.2018
Länsimaat ovat reagoineet vaitonaisesti Turkin hyökkäyksen Syyrian Afriniin kurdeja vastaan. Käytännössä Turkki onkin voinut sivuuttaa länsimaiden muodon vuoksi esitetyn kritiikin, kirjoittaa Reko Ravela.
22.3.2018
Esimerkiksi valtion vesilaitoksen työntekijät joutuvat kertomaan lehtitilauksistaan, ay-jäsenyyksistään ja somen käytöstään kaavakkeella. Ay-väen mukaan Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan haluaa rakentaa maan, jossa ei ole oppositiota.
27.11.2017
Kouluttajien pidätys on muistutus siitä, että älypuhelimistamme ja läppäreistämme on tulossa ihmisoikeustaistelun uusia etulinjoja, kirjoittaa ihmisoikeusjärjestö Amnestyn asiantuntija Tanya O'Carroll.
8.8.2017
Turkin viranomaisten viime viikolla pidättämää Taner Kılıçiä vastaan on nostettu syyte terrorijärjestöön kuulumisesta. Pidätystä on kritisoitu laajasti.
12.6.2017
Tilaa aihepiirin Turkin ihmisoikeus- ja demokratiakehitys RSS-syöte