Seksuaali- ja lisääntymisterveys
Ehkäisyä käyttävien naisten ja tyttöjen määrä on noussut Afrikassa 26 miljoonalla kymmenessä vuodessa. Keniassa väestönkasvu on hidastunut perhesuunnittelun yleistymisen myötä. Etenkään teini-ikäisillä tytöillä ei kuitenkaan ole usein varaa ehkäisyyn.
4.9.2023
Konservatiiviset asenteet, tiukka lainsäädäntö ja seksuaalikasvatuksen puute ovat syitä siihen, miksi monissa Keski-Amerikan maissa teiniraskaudet ovat pilvissä. Salvadorilainen Zuleyma Beltrán tuli raskaaksi 15-vuotiaana ja joutui vankilaan saatuaan muutamaa vuotta myöhemmin keskenmenon. Häntä syytettiin abortista, kuten satoja muitakin maan naisia.
17.8.2023
Se, että ihmisellä ei ole varaa kuukautissuojiin, on megalomaanisen iso ongelma. Sen voisi Suomessa ratkaista esimerkiksi paremmalla perusturvalla, kirjoittaa Maailma.netin päätoimittaja Teija Laakso.
30.5.2023
Huolipuhe sekä korkeasta että matalasta syntyvyydestä on yleistynyt. YK:n väestörahaston mukaan siitä ei kuitenkaan ole hyötyä, vaan tärkeintä olisi huolehtia siitä, että ihmiset pystyvät tekemään vapaasti päätöksiä omasta lisääntymisestään.
20.4.2023
Yli 60 prosenttia perulaisista naisista tulee tahtomattaan raskaaksi jossain elämänsä vaiheessa. Abortti on kuitenkin sallittu vain harvoin, mikä näkyy laittomien aborttien aiheuttamina terveysongelmina.
30.11.2022
YK:n väestörahaston pääjohtaja Natalia Kanem kiittelee Suomea, joka on yksi järjestön tärkeimmistä rahoittajista.
16.12.2021
Naisvaltainen ala ja naispotilaiden tarpeet jäävät usein huomiotta. Se on yksi syy siihen, että maailmassa on liian vähän kätilöitä, selviää Unfpan raportista.
10.5.2021
57 maata kattavan tutkimuksen mukaan yli puolella naisista ei ole täyttä kehollista itsemääräämisoikeutta. Sen pitäisi järkyttää meitä kaikkia, sanoo YK:n väestörahasto Unfpan pääjohtaja Natalia Kanem.
14.4.2021
Muun muassa terveyspalvelujen häiriöt ja matkustusrajoitukset ovat johtaneet ei-toivottujen raskauksien kasvuun matalan tulotason ja keskitulotason maissa. Samaan aikaan rikkaissa maissa syntyvyys on laskenut.
12.3.2021
Tilaa aihepiirin Seksuaali- ja lisääntymisterveys RSS-syöte