Yritykset kaipaavat järjestöiltä hyödyllisempää yhteistyötä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Yritykset kaipaavat järjestöiltä hyödyllisempää yhteistyötä

Yritykset kaipaavat kansalaisjärjestöiltä aktiivisempaa otetta yritysyhteistyön aloittamiseksi, paljastaa uusi selvitys.

Yritysten halu tehdä yhteistyötä kehitysyhteistyöjärjestöjen kanssa on muuttanut muotoaan, selviää Unicefin teettämästä tutkimuksesta. Aiemmin yritykset tekivät enemmän suoria lahjoituksia järjestöille parantaakseen yritysmielikuvaansa, mutta nyt yhteistyöstä halutaan myös selkeää hyötyä liiketoiminnalle.

Tutkimuksen mukaan yritykset haluavat oppia yhteistyöllä muun muassa tuntemaan markkina-alueita ja kehittämään tuotteitaan.

"Yritykset pyrkivät nykyään yhteistyöllä vaikuttamaan sidosryhmiinsä, kuten asiakkaisiin, työntekijöihinsä ja yhteisöön", sanoo tutkimuksen kirjoittanut Miika Korppi.

Yhteistyöprojektien halutaan myös sopivan yrityksen varsinaiseen liiketoimintaan. Esimerkiksi Nokia tekee yhteistyötä Unicefin kanssa projekteissa, joissa edistetään nuorten digitaalista lukutaitoa. Samalla yritys saa tietoa käyttäjistään.

Korpin mukaan monet yritykset olisivat valmiita yhteistyöhön järjestöjen kanssa, mutta ne kaipaavat aktiivisempaa lähstymistä järjestöiltä.

"Yritykset haluaisivat, että järjestöt aktiivisesti "myyvät" niille yhteistyömalleja, jotka sopivat yrityksen toimintaan. Ympäristöjärjestöt ovat tässä asiassa ihmisoikeusjärjestöjä askeleen edellä, sillä heillä on jo jonkin verran yhteistyötä yritysten kanssa", Korppi sanoo.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia