Yökerhoa estettiin mainostamassa VR:n junassa - syynä "homopropaganda" | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Yökerhoa estettiin mainostamassa VR:n junassa - syynä "homopropaganda"

Helsinkiläisyökerho DTM:n mukaan mainos oli laadittu asiakaslehteä tuottavan Alma 360:n ohjeiden mukaisesti.

Helsinkiläistä yökerho DTM:ää on estetty mainostamasta Helsingin ja Pietarin välillä liikennöivien Allegro-junien asiakaslehdessä. Yökerhon mukaan mainoksen julkaisu kiellettiin Venäjän homopropagandalakien perusteella.

DTM:n ravintolapäällikkö Markku Valtanen kertoo, että mainos laadittiin asiakaslehteä tuottavan Alma 360:n ohjeiden mukaisesti. Ohjeiden mukaan mainoksessa ei saa olla paljasta pintaa tai esimerkiksi sanaa gay.

"Niitä kumpaakaan ei mainoksessa ole, mutta joka tapauksessa mainos tuli bumerangina takaisin, kun se kiellettiin Venäjän päässä", Valtanen sanoo.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun DTM yritti mainostaa Allegro-lehdessä. Yökerho on kertonut toivottavansa VR:n syrjivästä linjasta huolimatta venäläisasiakkaat lämpimästi tervetulleeksi. Se kertoo myös käynnistävänsä tukikampanjan venäläisten seksuaalivähemmistöjärjestöjen asemaa ajavien järjestöjen tukemiseksi.

VR:n yhteiskuntasuhde- ja ympäristöjohtaja Otto Lehtipuun mukaan kaiken Allegro-lehdessä julkaistavan sisällön täytyy noudattaa sekä Suomen että Venäjän lainsäädäntöä. Tulkinnan sisältöjen lainmukaisuudesta tekee Venäjän osalta VR:n venäläinen yhteistyökumppani yksin. Alman ilmoitusmyynti ei halunnut kommentoida asiaa maailma.netille.

"Tervetuloa Helsinkiin! Hillitöntä ilonpitoa DTM:ssä joka yö - iloisille pojille" -tekstillä varustettu mainos on nähtävissä DTM:n Facebook-sivulla.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia