Ympäristöhuoli koskettaa myös lapsia – Katso video partiolaisten mietteistä! | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ympäristöhuoli koskettaa myös lapsia – Katso video partiolaisten mietteistä!

Tiedetoimittaja Mikko Pelttarin ja kuvittaja Jenna Kunnaksen lastenkirja Näkymätön myrsky muistuttaa, ettei ilmastonmuutos ole lasten harteilla mutta jokainen voi silti tehdä jotain. Laajasalon opiston toimittajaopiskelijat lukivat kirjan haagalaiselle partiolippukunnalle, jonka jäsenet ovat jo huomanneet ilmaston muuttumisen merkit. Katso video!

Jäävuoria Grönlannissa

Ilmastonmuutos huolettaa myös lapsia. Uusi kirja tarjoaa yhden keinon käsitellä aihetta. Kuva: Mark Garten / UN Photo / CC BY-NC-ND 2.0.

Ilmastonmuutos herättää huolta haagalaisen partiolippukunnan Suosirrien jäsenissä. He ovat huomanneet sään muuttumisen ja tietävät esimerkiksi korallien tuhosta.

Tiedetoimittaja Mikko Pelttari ja kuvittaja Jenna Kunnas julkaisivat syyskuussa teoksen Näkymätön myrsky, jossa käsitellään ilmastonmuutosta sadun keinoin. Kirja muistuttaa, ettei ilmastonmuutos ole lasten harteilla vaan aikuisten ja päättäjien tehtävänä on keksiä ratkaisut.

Katso tästä, millaisia ajatuksia kirja herätti partiolaisissa!

Video: Siiri Matinpuro, Eveliina TalviOja.


Tekijät ovat Laajasalon opiston medialinjan opiskelijoita.

LISÄYS 12.12.2019 Lisätty kuvittajan nimi

 

Artikkeli on julkaistu osana ulkoministeriön rahoittamaa Viestintä ja kehitys -säätiön sekä Maailma.netin Tulevaisuuden toimittajat -hanketta.

Ulkoministeriön tuettu Suomen kehitysyhteistyövaroin -logo.

Mitä mieltä jutusta?

Lisäsikö tämä juttu tietoasi kestävästä kehityksestä tai siihen liittyvistä kysymyksistä?

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia