Vuoden YK:n ystävä -tunnustus professori Eeva Furmanille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Vuoden YK:n ystävä -tunnustus professori Eeva Furmanille

”Vaikka tilanne on erittäin vakava, siirtyminen kestäville poluille on vielä mahdollinen. Omilla toimillani haluan luoda lapsille uskoa tulevaisuuteen”, sanoo YK-liiton kunniamaininnalla palkittu Suomen kestävyyspaneelin johtaja Eeva Furman.

Nainen puolilähikuvassa, taustalla puita.

Eeva Furman toimii Suomen ympäristökeskuksen ympäristöpolitiikkakeskuksen johtajana. Kuva: Suomen YK-liitto.

Suomen YK-liitto on myöntänyt tämänvuotisen Vuoden YK:n ystävä -kunniamainintansa professori Eeva Furmanille.

Furman toimii Suomen ympäristökeskuksen ympäristöpolitiikkakeskuksen johtajana. Hän on myös Suomen kestävyyspaneelin puheenjohtaja

”Tarvitsemme isoa yhteiskunnallista murrosta. YK:n kestävän kehityksen tavoitteet toimivat muutoksen kompassina”, Furman sanoo YK-liiton tiedotteessa.

Furman on ollut mukana myös YK:n asettamassa 15 huippuasiantuntijan ryhmässä, joka selvitti kestävän kehityksen tilaa neljän vuoden ajan.

Ryhmä antoi raporttinsa viime syksynä ja totesi, että köyhyyden poistaminen ja kaikkien ihmisten hyvinvointi ovat saavutettavissa olevia tavoitteita mutta vain, jos ihmisten ja ympäristön välinen suhde muuttuu ja eriarvoisuuteen puututaan nopeasti.

”Vaikka tilanne on erittäin vakava, siirtyminen kestäville poluille on vielä mahdollinen. Omilla toimillani haluan luoda lapsille uskoa tulevaisuuteen”, Furman toteaa YK-liiton videolla.

YK-liiton YK:n ystävät -verkosto myönsi tunnustuksensa nyt neljännen kerran. YK:n ystävien tavoitteena on vahvistaa suomalaisten YK-osaamista ja tehdä tunnetuksi Suomen YK-politiikkaa. Viime vuonna YK:n ystäväksi valittiin tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

YK juhlii tänä vuonna 75. syntymäpäiväänsä. Lauantaina 24.10. vietettäviä syntymäpäiviä juhlitaan Suomessa muun muassa Agenda – Art 2030 -taidetapahtumalla.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia