Talven pelätään lisäävän afganistanilaisten hätää | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Talven pelätään lisäävän afganistanilaisten hätää

Järjestöt kehottavat hallitusta ja avustusjärjestöjä varautumaan tulevaan talveen. Viime vuonna Kabulissa yli sata kuoli kylmyyteen.

Afganistan tarvitsee kiireellistä apua turvatakseen väliaikaisleireillä asuvien ihmisten hengen tulevan talven aikana, sanovat avustusjärjestöt.

Amnesty International ja useat muut kansainväliset järjestöt ovat vedonneet avoimessa kirjeessä Afganistanin hallitukseen, YK:hon ja yksityisiin lahjoittajiin, että ihmisten ruuan ja veden saatavuuteen sekä lämmityksen ja terveydenhuollon tarpeisiin varauduttaisiin tulevana talvena.

Viime vuonna poikkeuksellisen kylmä talvi lisäsi afganistanilaisten hätääkärsivien tuskaa. Pelkästään Kabulissa yli 100 ihmistä, pääasiassa lapsia, menehtyi kylmyyteen ja sairauksiin pakolaisleireillä. Järjestöjen kirjeessä muistutetaan, että viime vuoden kriisi ei saa toistua, vaan hätäapuun tulisi varautua jo nyt.

Afganistanin pitkään jatkunut kriisi on UNHCR:n mukaan ajanut puoli miljoonaa afgaania kodeistaan. Amnesty Internationalin mukaan todellinen määrä on todennäköisesti vieläkin suurempi.

Afganistanin hallitus on aloittanut viime talven kriisin jälkeen maan sisäisen pakolaislain kehittämisen. Järjestöt pitävät aloitetta positiivisena, mutta korostavat tulevan talven akuuttiin tilanteeseen tarvitaan välittömiä toimia.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia