Suomelta lisää tukea Ukrainalle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomelta lisää tukea Ukrainalle

Tämän vuoden koko tukisumma Ukrainalle nousee 6,4 miljoonaan euroon.

Suomi lisää tukeaan Ukrainalle maan vaikeutuneen tilanteen vuoksi. Taloudellisen tuen lisäksi Ukraina on saanut Suomelta muun muassa Etyj-tarkkailijoita, rajavalvonta-asiantuntijoita ja hallinnon uudistamisen asiantuntijoita, kertoo Suomen ulkoministeriö tiedotteessaan.

Suomi ilmoitti 500 000 euron lisätuesta Etyjin monitorointimission toiminnalle Ukrainassa. Näin se nousee yhdeksi mission suurimmista tukijoista yhteensä kahden miljoonan euron ja 19 tarkkailijan panoksella. Lisäksi Suomi on Etyjin rajavalvontamission suurin osallistuja: kuudestatoista tarkkailijasta neljä on suomalaisia.

Miljoonan euron lisätuki myönnettiin heinäkuussa 2014 perustetulle Ukrainan hallinnon ja talouden uudistuksia tukemaan perustetulle rahastolle. Tämä kasvattaa Suomen kokonaistuen rahastolle 1,5 miljoonaan euroon.

Humanitaarista apua Suomi on myöntänyt Ukrainalle vuoden 2014 aikana yhteensä miljoona euroa. Avusta puolet on kanavoitu Punaisen Ristin kansainvälisen komitean ja puolet YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n kautta. Avulla tuetaan Itä-Ukrainan konfliktista kärsineitä siviilejä. Yli 900 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa.

Tämän vuoden koko tukisumma Ukrainalle nousee 6,4 miljoonaan euroon.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia