Uutiset Ukrainan konflikti

Suomelta lisää tukea Ukrainalle

Tämän vuoden koko tukisumma Ukrainalle nousee 6,4 miljoonaan euroon.
(Kuva: Nicki Mannix / cc 2.0)

Suomi lisää tukeaan Ukrainalle maan vaikeutuneen tilanteen vuoksi. Taloudellisen tuen lisäksi Ukraina on saanut Suomelta muun muassa Etyj-tarkkailijoita, rajavalvonta-asiantuntijoita ja hallinnon uudistamisen asiantuntijoita, kertoo Suomen ulkoministeriö tiedotteessaan.

Suomi ilmoitti 500 000 euron lisätuesta Etyjin monitorointimission toiminnalle Ukrainassa. Näin se nousee yhdeksi mission suurimmista tukijoista yhteensä kahden miljoonan euron ja 19 tarkkailijan panoksella. Lisäksi Suomi on Etyjin rajavalvontamission suurin osallistuja: kuudestatoista tarkkailijasta neljä on suomalaisia.

Miljoonan euron lisätuki myönnettiin heinäkuussa 2014 perustetulle Ukrainan hallinnon ja talouden uudistuksia tukemaan perustetulle rahastolle. Tämä kasvattaa Suomen kokonaistuen rahastolle 1,5 miljoonaan euroon.

Humanitaarista apua Suomi on myöntänyt Ukrainalle vuoden 2014 aikana yhteensä miljoona euroa. Avusta puolet on kanavoitu Punaisen Ristin kansainvälisen komitean ja puolet YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n kautta. Avulla tuetaan Itä-Ukrainan konfliktista kärsineitä siviilejä. Yli 900 000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa.

Tämän vuoden koko tukisumma Ukrainalle nousee 6,4 miljoonaan euroon.

kehitysavustustyöpolitiikkatalous Ukraina

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Suldaan Said Ahmed istuu kahvilan pöydän ääressä

”Kun onnistuu, on suomalainen, jos epäonnistuu, nähdään maahanmuuttajana” – Miltä suomalainen media näyttää maahanmuuttajan silmin?

Suomalaisista perheistä tai elämäntavasta kertovissa jutuissa haastateltavat ovat lähes aina valkoisia, helsinkiläinen Suldaan Said Ahmed sanoo. Medialla on valtaa sen määrittelyssä, ketkä ovat ”meikäläisiä” ja ketkä jätetään ulkopuolelle.
Hiroshiman atomipommista selvinnyt rakennuksen raunio ja muistomerkki

Hiroshima, Suomi ja ydinaseriisunta

Suomen käyttäytyminen ydinaseriisuntakysymyksissä on ollut lähes identtistä ydinasevaltioiden ja Nato-maiden kanssa. Viimeisenä naulana aktiivisen ydinaseriisunnan edistämispolitiikan arkkuun on ollut Suomen kieltäytyminen allekirjoittamasta ydinaseet kieltävää sopimusta, kritisoi Rauhanpuolustajien toiminnanjohtaja Teemu Matinpuro.
Joukko ihmisiä kävelee käytävällä

Jemenin hätäapuohjelmia uhkaa sulkeminen, sillä avunantajat eivät ole täyttäneet lupauksiaan – ”Kun rahaa ei tule, ihmiset kuolevat”

Avunantajamaat lupasivat Jemenille helmikuussa 2,6 miljardia dollaria apua. YK:n mukaan alle puolet tästä summasta on maksettu mikä tarkoittaa, että lähikuukausina joudutaan sulkemaan valtava määrä avustusohjelmia.
Pakolaisleirin rakennuksia

Etnisiä puhdistuksia kaksi vuotta sitten paenneita rohingyoja saatetaan alkaa palauttaa Bangladeshista Myanmariin

Järjestöt ovat huolissaan Myanmarin ja Bangladeshin hallituksen suunnitelmasta ryhtyä palauttamaan Bangladeshiin paenneita rohingyavähemmistön edustajia Myanmariin. Olosuhteet eivät ole kunnossa, sillä maa ei vieläkään ole lopettanut rohingyojen vainoamista, sanoo Human Rights Watch.

Luetuimmat

Akkuteollisuus ei pärjäisi ilman Kongon pahamaineisia kaivoksia – Koboltin eettisyyttä on vaikea varmistaa, sanoo kaivosalueella vieraillut suomalaistutkija
Selvitys: Naisyrittäjien tukeminen voisi tuoda maailmantalouteen biljoonia dollareita – Vain neljässä maassa uusia naisyrittäjiä on enemmän kuin miehiä
Raportti: Jos 10–30 prosenttia fossiilisten polttoaineiden tuista suunnattaisiin uusiutuville, se riittäisi käynnistämään puhtaan energian vallankumouksen
Ilmastonmuutos huolettaa Grönlannissa – Ensimmäisen kansallisen tason kyselyn mukaan suurin osa on jo kokenut vaikutukset henkilökohtaisesti
Uusi arvio vesipulasta: Neljännes maailman väestöstä elää äärimmäisen korkean vesistressin alueilla – ”Suurin kriisi, josta kukaan ei puhu”
YK:n vaikuttavuussijoittamisen ohjelma siirtyy Helsinkiin – Tavoitteena kestävän kehityksen vauhdittaminen yksityisellä rahalla
Iran langetti naisaktivisteille vuosikymmenien vankeustuomion huntupakon rikkomisesta
Panama kielsi muovipussit ensimmäisenä maana Keski-Amerikassa – Taustalla huoli merten saastumisesta
Kuumuus tappaa karjaa Keniassa – Monilla alueilla kriittinen 1,5 asteen raja on jo ylitetty
Ihmiskauppa rehottaa Pohjois-Amerikassa – Riskiryhmää etenkin alkuperäiskansojen naiset