SPR lähettää sairaanhoitajan Kongoon auttamaan ebolan torjunnassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

SPR lähettää sairaanhoitajan Kongoon auttamaan ebolan torjunnassa

25 ihmistä on kuollut ebolaan Kongossa. SPR lähettää paikalle avustustyöntekijän, jonka on muun muassa määrä opastaa paikallisia terveystyöntekijöitä.

WHO:n johtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus

WHO:n arvion mukaan ebolariski Kongossa on erittäin korkea. Järjestön johtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus puhui lehdistölle toukokuuun puolivälissä. Kuva: Elma Okic / UN Photo / CC BY-NC-ND 2.0.

Suomen Punainen Risti (SPR) lähettää sairaanhoitajan Kongon demokraattiseen tasavaltaan, jossa on raportoitu yhteensä 52 ebolatapauksesta. 25 ihmistä on kuollut tautiin.

Hoitajan on määrä työskennellä kansainvälisen Punaisen Ristin avustusoperaatiossa (IFRC) ja muun muassa opastaa paikallista terveydenhoitohenkilökuntaa tautitapausten varhaisessa löytämisessä sekä sairastuneiden hoidossa ja tilanteen seuraamisessa.

Ensimmäiset merkit ebolasta havaittiin Kongossa huhtikuussa syrjäisellä Bikoron alueella maan luoteisosissa. Tapauksia on havaittu kuitenkin myös Mbandakan kaupungissa, jossa se voi levitä nopeastikin.

”Olemme huolestuneita ebolan leviämisestä erityisesti tiiviisti asutuille kaupunkialueille. Pyrimme heti varmistamaan, että ihmisillä on oikeaa tietoa ebolasta sekä tartuntojen ehkäisemisestä”, kertoo kertoo terveydenhuollon neuvonantaja Tiina Saarikoski Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun kansainvälisestä liitosta (IFRC) SPR:n tiedotteessa.

Punainen Risti antaa Kongon demokraattisessa tasavallassa myös tietoa ja henkistä tukea vapaaehtoisille, potilaille ja heidän perheenjäsenilleen sekä pyrkii vähentämään tartunnan saaneiden ja heidän läheistensä syrjintää yhteisöissä.

Maailman terveysjärjestö (WHO) on aloittanut Kongossa riskiryhmien rokottamisen ebolaa vastaan. Eilen se kertoi, että Mbandakan kaupungissa on rokotettu jo lähes kaikki riskiryhmien jäsenet.

Ebolatapaukset ovat herättäneet suurta huolta, sillä vuosina 2014–2016 Guineassa, Liberiassa ja Sierra Leonessa yli 11 300 ihmistä kuoli ebolaan. WHO:ta syytettiin hidastelusta epidemian hoidossa. Katastrofin jälkeen alettiin kehittää ebolarokotetta, jota käytetään nyt ensimmäistä kertaa.

Ebola on virustauti, joka tarttuu villieläimistä ihmisiin ja herkästi ihmisestä toiseen. Se aiheuttaa esimerkiksi kuumetta, lihaskipua, päänsärkyä, oksentamista, ripulia, verenvuotoa sekä sisäelinten toimintahäiriöitä. Noin puolet sairastuneista kuolee.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia