Sotatoimet aiheuttaneet nälkää Malissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Sotatoimet aiheuttaneet nälkää Malissa

Malin kriisi on saanut liikkeelle kymmeniä tuhansia pakolaisia resurssipulasta kärsiville aavikon avustusleireille, raportoivat avustusjärjestöt.

Malin konflikti on ajanut jo 70 000 pakolaista Mauritanian aavikon pakolaisleirille. Puutteelliset olot leirillä ovat johtaneet nälänhätään ja lukuisiin tautien aiheuttamiin kuolemiin, jotka olisivat periaatteessa hoidettavissa, raportoi Lääkärit ilman rajoja.

Järjestön tekemän raportin mukaan Ranskan tammikuisen sotilaallisen operaation alun jälkeen tilanne huononi merkittävästi. Sotatoimien käynnistyttyä aavikon pakolaisleirille saapui 15 000 ihmistä lisää. Esimerkiksi nälkää näkevien lasten määrä jopa tuplaantui, vaikka he eivät kärsineet nälänhädästä ennen leirille saapumista.

"Tämä todistaa, että leirillä on äärimmäisen huonot olosuhteet, vaikka sen pitäisi olla paikka, josta saadaan apua", kommentoi järjestön ensiapukoordinaattori Henry Gray.

YK:n ruokaohjelman mukaan sotatoimet ovat lamauttaneet yleisesti kaiken kaupankäynnin ja vaikeuttaneet kaikkien päivittäistavaroiden saatavuutta. Järjestön mukaan muun muassa Timbuktua ympäröivät alueet ovat turvattomia, jonka vuoksi ruoan ja polttoaineen hinta on noussut. Osissa Malia jopa joka viides kotitalous kärsii äärimmäisestä ruokapulasta, järjestö arvioi.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia