Skotlannista virallinen Reilun kaupan maa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Skotlannista virallinen Reilun kaupan maa

Skotlanti on edistänyt jo vuosikymmeniä vastuullisesti tuotettuja Reilun kaupan tuotteita.

Skotlanti on saavuttanut Reilun kaupan statuksen. Skotlannissa on edistetty Reilua kauppaa aktiivisesti vuosikymmeniä, ja se täyttää nyt vaatimukset, joiden mukaan maa voi käyttää Reilun kaupan statusta, Skotlannin hallitus kertoo.

"Statuksen saavuttaminen Skotlannissa on seurausta ruohonjuuritason kampanjasta. Ihmiset kaikilta elämänaloilta, eri puolilta maata ovat aidosti huolissaan oikeudenmukaisuudesta kansainvälisessä kaupassa ja ovat valmiita toimimaan asian puolesta jokapäiväisissä ostopäätöksissään", sanoi Skotlannin Reilun kaupan yhdistys SFTF:n johtaja Martin Rhodes vuosittaisessa Reilun kaupan edistämiskampanjan tilaisuudessa.

Reilun kaupan statuksen saaminen edellyttää tiukkojen kriteerien täyttämistä koko maassa. Esimerkiksi suurimman osan maan kaupungeista, virastoista ja oppilaitoksista on edistettävä Reilua kauppaa aktiivisesti ja sen on sisällyttävä koulujen opetussuunnitelmaan. Kriteerien mukaan 40 prosentin väestöstä on ostettava säännöllisesti tuotteita, ja 75 prosentin ainakin kerran vuodessa.

Ennen Skotlantia Reilun kaupan kriteerit on pystynyt täyttämään ainoastaan Wales, SFTF kertoo.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia