Sadankomitean rauhanpalkinto Suomen PENille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Sadankomitean rauhanpalkinto Suomen PENille

Suomen Sadankomitealiitto on myöntänyt vuoden 2006 rauhanpalkinnon Suomen PENille. Sadankomitean mielestä Suomen PEN on ansiokkaasti pitänyt esillä Venäjän sananvapaus- ja ihmisoikeustilannetta Suomessa ja antanut äänen Tsetsenian sodan ja terrorismin vastaisen sodan kriitikoille ja demokratian puolustajille.

Suomen Sadankomitealiitto on myöntänyt vuoden 2006 rauhanpalkinnon Suomen PENille. Sadankomitean mielestä Suomen PEN on ansiokkaasti pitänyt esillä Venäjän sananvapaus- ja ihmisoikeustilannetta Suomessa ja antanut äänen Tsetsenian sodan ja terrorismin vastaisen sodan kriitikoille ja demokratian puolustajille. Johtavien elinten ja laitosten vapaa arvostelu, on välttämätöntä demokratian vahvistumiselle, niin Venäjällä kuin Suomessakin. Demokratian ja ihmisoikeuksien tukeminen Venäjällä on tärkeä päämäärä ja itsessään merkittävää rauhantyötä. Todellinen turvallisuus ja rauha on mahdollista saavuttaa ainoastaan avoimen keskustelun ja kriitiikin sallivassa ilmapiirissä.

PEN on kirjailijoiden sananvapausjärjestö, jonka tarkoitus on edistää kansakuntien välistä keskinäistä yhteisymmärrystä ja kunnioitusta. Aikaisempina vuosina palkinnon ovat saaneet muiden muassa presidentti Martti Ahtisaaren johtama Crisis Management Initiative (CMI), presidentti Mauno Koivisto, arkkipiispa Juka Paarma sekä toimittaja Elina Sana.

Lisätietoja: Jan Koskimies puh: 040-583 1142

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia