Maailmanpankki: Työpaikat avain köyhyyden poistamiseen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Maailmanpankki: Työpaikat avain köyhyyden poistamiseen

Suurin osa maailman köyhyyden vähenemisestä johtuu työpaikkojen lisääntymisestä, sanoo Maailmanpankki.

Suurin osa viime vuosikymmenten radikaalista köyhyyden vähenemisestä johtuu uusista työpaikoista, sanoo Maailmanpankki tuoreessa World Development Reportissa.

Raportti käsittelee tänä vuonna työtä. Sen mukaan työllisyyttä pitäisi tarkastella myös kehitysvinkkelistä, sillä työpaikoista on paljon muutakin hyötyä kuin yksilön tulojen kasvu.

Raportin mukaan esimerkiksi naisten tulojen lisääntyminen työpaikkojen myötä voi johtaa tyttöjen koulunkäynnin yleistymiseen, sillä naiset sijoittavat usein lastensa hyvinvointiin. Työpaikat voivat myös helpottaa konflikteista toipuvien yhteiskuntien tilannetta ja ehkäistä väkivaltaa.

Esimerkiksi Dominikaanisessa tasavallassa työllisyysohjelma on raportin mukaan vähentänyt nuorten miesten intoa liittyä jengeihin. Ruandassa puolestaan entisten taistelijoiden kouluttaminen on ollut yksi avain maan hyvään toipumiseen kansanmurhasta.

Raportin mukaan yli kolme miljardia maailman ihmistä tekee työtä. Lähes puolet heistä kuitenkin tekee työtä viljelijänä tai työllistää itse itsensä pienyrityksessä. Maailmanpankki huomauttaakin, ettei mikä tahansa työ edistä kehitystä tai köyhyyden vähentämistä. Suurin osa maailman köyhistä tekee työtä jo nyt.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia