Uutiset Järjestöjen toiminta

Maailma kylässä -festareilla 80 000 kävijää

Ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) myönsi Maailma kylässä -keskustelussa, ettei Pariisin ilmastosopimus riitä maapallon lämpenemisen pitämiseen alle kahdessa asteessa.
Kaisaniemin puisto, Maailma kylässä -festivaalit 2018
Maailma kylässä -festivaaleilla oli tänä vuonna 80 000 kävijää. (Kuva: Teija Laakso / CC BY-NC-ND 2.0)

Viime viikonloppuna Helsingissä järjestetyillä Maailma kylässä -festivaaleilla vieraili yhteensä noin 80 000 ihmistä. Näytteilleasettajia oli yli 450, joista lähes 250 kansalaisjärjestöjä, kertoo tapahtumaa pyörittävä kehitysjärjestöjen kattojärjestö Kepa.

Kulttuuri- ja keskustelutapahtumistaan tunnetun ilmaisfestivaalin teemana olivat tänä vuonna kestävän kehityksen tavoitteet sekä Afrikka. Festivaalin pääesiintyjiä olivat muun muassa eteläafrikkalainen Freshlyground, norsunluurannikkolainen Dobet Gnahoré sekä palestiinalainen 47SOUL.

Asiaohjelmaan kuului muun muassa keskustelua nuorten kestävän kehityksen visioista, yritysvastuusta, afrikkalaisista innovaatioista sekä päästövähennystavoitteista.

Ilmastokeskusteluun osallistunut ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) myönsi keskustelussa, että vuonna 2015 hyväksytyn Pariisin ilmastosopimuksen toimet eivät riitä maapallon lämpenemisen rajaamiseksi alle kahden asteen. Sopimus kattaa vuoden 2020 jälkeisen ajan.

”Toivon, että EU pystyisi kertomaan vuonna 2020, että teemme jo nyt enemmän kuin mitä sopimus vaatii. Muuten se kaksi astetta jää kaukaiseksi haaveeksi”, Tiilikainen totesi Kepan tiedotteen mukaan.

Festivaali järjestetään vuosittain. Viime vuonna kävijöitä oli noin 78 000 ja näytteilleasettajia vajaat 400. Festivaali järjestetään seuraavan kerran 25.–26.5.2019. Teemana on ilmastonmuutos.

Järjestöjen toiminta kulttuurikansalaisyhteiskunta Suomi Kepa

Lue myös

SaferGlobe-järjestön logo ovessa

Rahoituksen loppuminen uhkaa Suomen asekauppaa tutkivan SaferGloben toimintaa

Ulkoministeriö ei myöntänyt tänä vuonna lainkaan yleisrahoitusta SaferGlobe-ajatushautomolle. ”Tuntuu, että näin pieni rahoitus ei häviäisi, ellei meidän toimintaamme haluttaisi vaikuttaa kielteisesti”, sanoo SaferGloben toiminnanjohtaja Maria Mekri.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Nainen ja mies käsissään iso tekstiilityö ja takanaan maalauksia

Kholod Hawashin päälle heitettiin happoa, Saddam Jumailya kohti ammuttiin – Suomalainen residenssiohjelma auttaa vainottuja taiteilijoita

Suomessa toimii residenssiohjelma, joka auttaa taiteilijoita pääsemään turvaan vallanpitäjien ja ääriryhmien vainoa. Tarve on kova, sillä etenkään vaarassa oleville kuvataiteilijoille ei ole maailmalla tarjolla tukea.
Ihmisiä istumassa ja pitelemässä kurdilippuja

Väkivalta vaikeuttaa avustustyötä Koillis-Syyriassa – Kirkon Ulkomaanapu aloitti hätäapukeräyksen siviilien tukemiseksi

Lääkärit ilman rajoja ja Mercy Corps ovat keskeyttäneet toimintansa Koillis-Syyriassa, jonne Turkki hyökkäsi viime viikolla. Myös YK ja muut avustusjärjestöt varoittavat sotatoimien vaikutuksista avustustyöhön.
Nainen istuu tuolilla selin kameraan

Ihmiskauppiaat rekrytoivat kenialaisnaisia Saudi-Arabiaan – Mary Njambi pääsi kotiin vain itsemurhalla uhkailemalla

Kenia kielsi vuonna 2014 lähtemisen työn perässä Lähi-itään mutta kumosi kiellon muutamaa vuotta myöhemmin. Nyt noin 130 000 kenialaista on kotiapulaisena Persianlahden valtioissa. Moni joutuu kokemaan fyysistä ja seksuaalista väkivaltaa.
Nainen ja aaseja kuivuneen joen pohjalla

Afrikan sarvessa on satanut vähiten lähes 40 vuoteen – 13 miljoonan ihmisen ruuansaanti uhattuna

1,8 miljoonaa ihmistä on joutunut pakenemaan kuivuutta Afrikan sarvessa. Pelastakaa Lapset vaatii lisärahoitusta avustustoimiin.