Uutiset Tasa-arvo

ILO hyväksyi historiallisen sopimuksen häirintää ja väkivaltaa vastaan työpaikoilla – Taustalla MeToo-liike

Uusi sopimus määrittelee väkivallan ja ahdistelun työpaikoilla ihmisoikeusloukkauksiksi. Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch kiittää MeToo-liikettä, jonka ansiosta naiset ovat uskaltautuneet puhumaan kokemuksistaan työpaikoilla.
Pinkkiä lakanaa ja lippuja pitelevät naiset marssivat kadulla
Naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastustava "Vivas Nos Queremos" -marssi Quitossa Ecuadorissa 2017. (Kuva: Martin Jaramillo / UN Women / CC BY-NC-ND 2.0)

YK:n alainen kansainvälinen työjärjestö (ILO) on hyväksynyt sopimuksen, joka kieltää väkivallan ja ahdistelun työpaikoilla.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch kuvaa sopimusta historialliseksi ja kiittää #MeToo-liikettä työpaikoilla tapahtuvan ahdistelun tekemisestä näkyväksi.

”Neuvotteluissa kuului niiden naisten ääni, jotka rohkeasti puhuivat MeToo-kokemuksistaan työpaikoillaan”, sanoo järjestön naisten oikeuksien vanhempi tutkija Rothna Begum.

Sopimuksesta neuvoteltiin kaksi vuotta ILOn jäsenmaiden, työntekijäjärjestöjen ja työnantajien edustajien kesken. Lopullisessa äänestyksessä sopimus sai 439 ääntä puolesta, seitsemän vastaan ja kolmekymmentä pidättäytyi äänestämästä. Vastustajat olivat pääasiassa työnantajien edustajia muun muassa Latinalaisen Amerikan maista.

Tyhjää äänestivät Venäjän, Malesian, Singaporen, El Salvadorin, Paraguayn ja Kirgisian hallitukset sekä työnantajien edustajat muun muassa Ruotsista, Tanskasta ja Sveitsistä.

Uusi sopimus määrittelee väkivallan ja ahdistelun työpaikoilla ihmisoikeusloukkauksiksi ja uhiksi tasa-arvolle. Sen hyväksyneet maat sitoutuvat edistämään nollatoleranssia työpaikoilla tapahtuvaa häirintää kohtaan ja suojelemaan työntekijöitä ahdistelulta riippumatta siitä, millainen näiden työsuhteen laatu on.

Sopimuksen määritelmä työpaikoista ja työn tekijöistä on laaja ja kattaa niin harjoittelijat, työnhakijat kuin vapaaehtoistyöntekijätkin. Siihen kuuluvat muun muassa työmatkat, tauot ja töihin liittyvä sähköinen kommunikaatio sekä kolmannet osapuolet, kuten asiakkaat ja palveluntuottajat.

Sopimuksen ratifioivien maiden on kehitettävä kansallista lainsäädäntöään väkivallan kieltämiseksi työpaikoilla ja tehtävä ennaltaehkäisevää työtä kuten tiedotusta ja toimenpideohjelmia.

”Meillä on nyt hyväksytty määritelmä väkivallasta ja häirinnästä, ja tiedämme miten ja kenen tulee toimia niiden estämiseksi”, sanoo ILOn työn laadusta vastaavan osaston johtaja Manuela Tomei tiedotteessa.

Sopimus väkivaltaa ja häirintää vastaan työpaikoilla on ensimmäinen kansainvälinen laillisesti sitova sopimus, jonka ILO on hyväksynyt vuoden 2011 kotityöntekijöitä koskevan sopimuksen jälkeen. Se astuu voimaan vuoden päästä siitä, kun vähintään kaksi maata on ratifioinut sen.

Tasa-arvo gendersukupuolten tasa-arvotyöpolitiikkalakiturvallisuusYK

Lue myös

Sexual violence in conflict -kyltti punaisella tuastalla

Miten päästä eroon sodankäynnin tehokkaimmasta aseesta? – Seksuaaliseen väkivaltaan konflikteissa on puututtava välittömästi

Seksuaalisen väkivallan käyttäminen sodankäynnin aseena jatkuu, ellei siihen puututa yhteiskunnan jokaisella tasolla. Yksi keino saada tekijät vastuuseen on naisten ottaminen mukaan rauhanprosesseihin, kirjoittaa Etelä-Sudanin väkivaltaa tutkinut Elina Viitasaari.
Ihmisiä istumassa riveissä seminaarihuoneessa

Kuubassa on alettu viimein puhua naisten murhista – Myytit tekevät ilmiöstä kuitenkin usein näkymättömän

Uuden raportin mukaan puolison tai ex-puolison aiheuttamat naisten kuolemat ovat viime vuosina vähentyneet Kuubassa. Tietoisuus aiheesta on kasvanut median ansiosta sekä sen jälkeen, kun kuubalaiset saivat joulukuussa internetyhteyden kännyköihinsä.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Ahmed Hadji sohvalla Kirkon Ulkomaanavun tiloissa

Ugandalainen Ahmed Hadji selvisi hengissä terrori-iskusta ja ryhtyi ehkäisemään radikalisoitumista – ”Monella ei ole uskonnosta riittävästi tietoa”

Ääriliike al-Shabaab houkuttelee nuoria Ugandassa, jossa on maailman nuorimpiin kuuluva väestö ja vain vähän työpaikkoja. Nuorisojärjestöä johtavan Ahmed Hadjin mukaan nuoret tarvitsevat töitä ja tarkoituksen elämälleen. Valtio näkee nuoret kuitenkin uhkana.
Lasta rokotetaan

Raportti: Joka kymmenes lapsi jää ilman rokotteita – Rokotuskattavuuden kasvu pysähtynyt 2010-luvulla

Maailmassa 20 miljoonaa lasta, valtaosa kaikkein köyhimpiä, jää ilman rokotteiden antamaa suojaa, käy ilmi WHO:n ja Unicefin tuoreesta raportista. Samaan aikaan länsimaissa kasvava rokotevastaisuus on nostanut tuhkarokkotartuntojen määrän ennätyslukemiin Euroopassa.
Nainen maissipellolla

Lohkoketjuteknologia auttaa pienviljelijöitä Jamaikalla – Mahdollistaa lainan saamisen jopa ilman pankkitiliä

Iso osa maailman pienviljelijöistä on kokonaan pankkipalvelujen ulkopuolella. Jamaikalainen startup-yritys hyödyntää lohkoketjuteknologiaa, jonka avulla viljelijät voivat saada mikroluottoja ilman takuita tai edes pankkitiliä.
Riisipelto ylhäältä kuvattuna

Miten maailman nälkä voitetaan?

Nälkäongelman tarkastelu vain tuotannon tai ruuan jakautumisen näkökulmasta ei riitä. Vauraiden maiden pitäisi ajaa oikeudenmukaisempaa ruoka-, kauppa- ja kehityspolitiikkaa ja tukea kestävämpää yhteiskuntakehitystä, kirjoittaa tutkija Ville Lähde.