IEA: Kasvava kivihiilen kulutus uhkaa ilmastotavoitteita | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

IEA: Kasvava kivihiilen kulutus uhkaa ilmastotavoitteita

Kivihiilen osuus energimarkkinoilla jatkaa kasvuaan erityisesti Kiinassa ja Intiassa ja saavuttaa pian öljyn, energiajärjestö ennustaa.

Kivihiilen osuus energiamarkkinoilla jatkaa kasvuaan. Vuoteen 2017 mennessä sen kulutus on jo lähes yhtä suurta kuin öljyn, arvioi Kansainvälinen energiajärjestö IEA.

Yhdysvalloissa maakaasu on korvaamassa kivihiilen, mutta muualla hiilen kysyntä kasvaa. Kasvu tulee IEA:n raportin mukaan kasvamaan erityisesti Kiinassa ja Intiassa, joiden hiilen kysyntä tulee tarkastelujakson aikana ohittamaan muun maailman kysynnän.

Järjestön raportin mukaan riskinä on, että mikäli hiilidioksidin talteenotto- ja varastointitekniikkaa ei pystytä kehittämään, päästöt tulevat kasvamaan merkittävästi. "Ilman varastointitekniikan edistymistä, ja etenkin jos muut maat eivät onnistu kopioimaan Yhdysvaltojen onnistumista hiilen kysynnän alentamisessa, kivihiili saattaa aiheuttaa takaiskun ilmastopolitiikalle", sanoo IEA:n johtaja Maria van der Hoeven.

Hoeven mukaan maailma tulee polttamaan noin 1,2 miljardia tonnia enemmän hiiltä vuosittain vuoteen 2017 mennessä verratuuna tähän päivään. Määrä vastaa tämän hetkistä Venäjän ja Yhdysvaltojen hiilen kulutusta yhteensä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia