Helsingistä Reilun kaupan kaupunki | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Helsingistä Reilun kaupan kaupunki

Samalla Helsingin yliopistosta tulee Suomen neljäs Reilun kaupan korkeakoulu.

Helsinki on valittu tällä viikolla Suomen seitsemänneksi Reilun kaupan kaupungiksi ja Helsingin yliopisto Suomen neljänneksi Reilun kaupan yliopistoksi.

Kaupunginjohtaja Jussi Pajusen mukaan Helsinki on ryhtynyt korostamaan omissa hankinnoissaan kestävää kehitystä ja eettisiä periaatteita. Reilun kaupungin tuotteiden käyttäminen ja arvonimen hakeminen olivat mukana myös kaupungin uudessa globaalin vastuun strategiassa.

"Olemme tyytyväisiä, kun saimme tämän arvonimen. Helsingin kaupunki ja Helsingin yliopisto ovat kumppaneita. On hienoa, että voimme yhdessä edistää hyvää asiaa Reilun kaupan viikon avajaistilaisuudessa", Pajunen sanoo.

Muun muassa ruokapalveluista vastaava kaupungin liikelaitos Palmia siirtyi reilun kaupan kahviin jo syksyllä 2011, ja kaupungin hankintatoimi on avannut reilun kaupan tuotteille pääsyn sopimusvalikoimiin.

Yliopistolla aloitteen reilun kaupan arvonimen hakemisesta tekivät opiskelijat. Helsingin yliopiston ylioppilaskuntien organisoiman adressin allekirjoitti lähes 1 800 opiskelijaa. Yliopisto pyrkii nyt lisäämään reilun kaupan tuotteiden käyttöä hankinnoissaan sekä tuomaan sosiaalisesti ja ekologisesti vastuullista kuluttamista esiin toiminnassaan.

"Tavoite on tehdä Reilusta kaupasta yliopistoyhteisön yhteinen asia. Mukana työssä ovat opiskelijat, henkilökunta, ravintolatoimijat sekä yliopiston kumppanit", yliopiston kansleri Thomas Wilhelmsson sanoo.

Järjestö myöntää arvonimiä kaupungeille ja korkeakouluille, jotka ovat sitoutuneet käyttämään reilun kaupan tuotteita ja viestimään reilun kaupan tavoitteista omissa kanavissaan. Helsingin lisäksi Reilun kaupan kaupunkeja Suomessa ovat muun muassa Espoo ja Tampere.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia