Avuntarvitsijoiden määrä moninkertaistunut Ukrainassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Avuntarvitsijoiden määrä moninkertaistunut Ukrainassa

Noin 3,8 miljoonaa ukrainalaista tarvitsee humanitaarista apua. Miljoonilta puuttuvat esimerkiksi kunnolliset terveyspalvelut tai puhdas vesi, kertoo YK.

Noin 3,8 miljoonaa ihmistä Ukrainassa tarvitsee humanitaarista apua. Aiemmin vuonna 2016 määrä oli vain noin 700 000, mutta maan itäosissa yhä jatkuva konflikti on nostanut avuntarvitsijoiden määrää nopeasti, arvioi YK:n humanitaaristen asioiden koordinaatiotoimisto (OCHA).

Konflikti on vaikeuttanut ihmisten ja tavaran liikkumista, pysäyttänyt sosiaaliturva- ja eläkemaksujen välittämisen sekä aiheuttanut tuhoa muun muassa vesi- ja sähköinfrastruktuurille. Lisäksi monet eivät ole pystyneet maksamaan vesilaskujaan, mikä on aiheuttanut vesikatkoja. Kylmän säätilan ja puhtaan veden puutteen takia myös osa kouluista on joutunut sulkemaan päiviksi ovensa, OCHA:n joulukuun lopussa julkaistussa raportissa kerrotaan.

Se pyytää avunantajilta 214:ta miljoonaa dollaria eli noin 204:ää miljoonaa euroa avun toimittamiseksi Ukrainaan. Viimevuotisesta apuvetoomuksesta kasaan saatiin kuitenkin vain noin kolmannes.

Itä-Ukrainan sisällissota hallituksen ja kapinallisten välillä alkoi keväällä 2014. Alueen hauraat tulitauot eivät ole pitäneet, ja marraskuun loppuun mennessä konfliktissa oli kuollut lähes 9 600 ihmistä. 1,1 miljoonaa ihmistä on paennut maasta.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia