Afganistanilaisten huoli on suuri, vaikka siviilikuolemat ovat laskussa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Afganistanilaisten huoli on suuri, vaikka siviilikuolemat ovat laskussa

Jopa kolme neljästä afgaanista kamppailee arjen kanssa, sanoo Gallup.

Afganistanissa siviilikuolemien määrä konfliktissa on laskenut viime vuodesta 15 prosenttia, mutta väkivallan määrä on silti huolestuttava, sanoo YK.

"Raportissamme mainitut 3099 kuollutta siviiliä olivat tavallisia afganistanilaisia, jotka yrittivät elää normaalia elämää aseellisen konfliktin keskellä", sanoo YK:n pääsihteerin erikoisasiantuntija Nicholas Haysom.

Siviilikuolemien määrän laskusta huolimatta afganistanilaisten arvio omasta elämänlaadustaan pysynyt samana kuin edellisvuonna. Gallupin julkaisemasta tutkimuksesta selviää, että afganistanilaiset näkevät elämänsä selviytymistaisteluna ja tulevaisuus tuottaa heille huolta.

Jopa kolme neljästä afgaanista sanoo olevansa huolestunut suuren osan päivästä. Määrä on suurempi edellisiin vuosiin nähden, Gallup toteaa.

Tulevaisuuuden arvioiminen on edelleen vaikeaa afganistanilaisille, Gallup arvioi, koska länsimaat ovat vähentämässä panostuksiaan maan turvallisuuteen. Nato-vetoisen ISAF-operaation on suunniteltu siirtävän turvallisuusoperaatioita Afganistanin kansallisille joukoille vuoteen 2014 mennessä.

Yk:n raportissa kerrotaan, että kolmasosa maan siviilikuolemista tapahtuu hallituksen vastaisten joukkojen käyttämien tienvarsipommien kautta. Samalla hallituksen vastaisen joukot olivat YK:n arvioiden mukaan syyllisiä 80 prosenttiin siivilikuolemista.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia