Jäsenet

Attac Suomi

Osoite
Hämeentie 48, 00500 Helsinki
Puhelinnumero
040 744 9202

Attac on kansainvälinen kansalaisjärjestö, joka vastustaa globaalin talousjärjestelmän epädemokraattisia ja eriarvoistavia vaikutuksia. Se tuottaa tietoa ja pyrkii tuomaan esiin konkreettisia vaihtoehtoja nykyiselle, vain harvojen etuja, rikkautta ja hyvinvointia edistävälle globalisaatiolle.

Suomen Attac on perustettu vuonna 2001 ja sillä on noin 200 jäsentä.

Allekirjoita kansainvälisen ISDS-kampanjan vetoomus

Attac Suomi ja Maan ystävät ovat mukana vetoomuksessa, jossa vastustetaan yhtiöiden yksityistä tuomioistuinjärjestelmää. Allekirjoituksia kerätään ympäri Euroopan.

Elokuu – Attacin Ilmastokanavakuukausi

Attac tekee elokuussa yhteistyötä runoilija Eino Santasen kanssa. Päämääränä on luoda ilmastonmuutosteemaista taidetta osana Ilmastokanava-hanketta.

Kansalaisjärjestöt pettyneitä eduskunnan CETA-päätökseen

”Suomen eduskunta on päätöksellään myynyt Suomen luonnonvarat globaaleille suuryrityksille ja mahdollistanut niille työehtojen polkemisen”, Attacin puheenjohtaja Eva-Liisa Raekallio toteaa.

Trumpilaisen kauppapolitiikan uhkakuvia

Vapaakauppasopimuksia vastustaneen Donald Trumpin kausi ei tarkoita uuden, oikeudenmukaisemman kauppapolitiikan aikakautta, vaan todennäköisesti entistä itsekkäämpää ja lyhytnäköisempää kauppapolitiikkaa, kirjoittaa Marko Juutinen.

Julkilausuma: Kreikkalaiset äänestäjät ovat Euroopan toivo

Kreikan tammikuun 25. päivä pidettävät vaalit avaavat mahdollisuuden lopettaa epäinhimillinen talouskuripolitiikka Euroopan unionissa, sanoo Attac.

Järjestöt patistavat Suomea toimimaan tuloeroja vastaan

Tulo- ja varallisuuserot ovat kasvaneet useimmissa valtioissa viimeisten 30 vuoden aikana, muistuttavat suomalaisjärjestöt, jotka aloittavat tänään eduskuntavaalikampanjansa.

Polttava Kysymys odottaa kansanedustajilta kunnianhimoista ilmastolakia

Vahvan ilmastolain puolesta kampanjoiva Polttava Kysymys -koalitio muistutti työhön palaavia kansanedustajia syksyn tärkeimmästä ilmastopäätöksestä.

Attac: Globaalin demokratian julistus julkaistu

Politiikka laahaa jäljessä tosiasioista. Elämme syvien teknologisten ja taloudellisten muutosten aikaa, johon ei kuitenkaan ole vastattu kehittämällä vastaavasti muutosten sääntelystä vastuussa olevia julkisia toimielimiä. 

Järjestöt: EU:n ja Yhdysvaltain kauppasopimus on vakava uhka demokratialle

Kansalaisjärjestöjen mukaan Euroopan Unionin ja Yhdysvaltojen parhaillaan neuvottelema sopimus Transatlanttisesta kauppa- ja investointikumppanuudesta (TTIP) olisi toteutuessaan merkittävä uhka demokratialle.

Yhdysvaltojen ja EU:n vapaakauppaneuvottelut herättävät huolta

Suuryritysten pelätään sopimuksen avulla pyrkivän keventämään ruokaa, kemikaaleja, maataloutta ja energiaa koskevaa sääntelyä.

"EU ummistaa silmät veroparatiiseilta"

Veroparatiisien vastainen taistelu on tähän mennessä ollut tavallaan tekopyhää, sanoo maailmanpolitiikan professori Heikki Patomäki.

Keskuspankkirahoituksella kestävämpään valtiontalouteen

Euroalueen talouskriisin hoito säästökuureilla ja julkista omaisuutta myymällä on kasvattanut yksityisen pääoman valtaa ja lisännyt eriarvoisuutta.

Ecofin-neuvosto hyväksyy transaktioveron osana laajennettua yhteistyötä

Euroopan Attac-verkosto iloitsee siitä, että aikaisemmin mahdottomana pidetty transaktiovero etenee, mutta muistuttaa, ettei taistelu vielä ole ohi.

Järjestöt vaativat loppua suuryritysten verokikkailulle

Suuryritysten verokikkailia vastustavat järjestöt luovuttivat veronpalautuspäivän tempauksessaan yritysten maksamatta jättämiä yhteisöveroja Suomen valtiolle.

Rahoitusmarkkinavero takaisin pöydälle

Hallituksen perusteet jättäytyä rahoitusmarkkinaveroa valmistelevan ryhmän ulkopuolelle ovat hatarat, jopa virheelliset, arvioivat Heikki Patomäki, Eeva Talvikallio ja Kuutti Koski.
Tilaa aihepiirin Attac Suomi RSS-syöte