YK pyytää apua Sahelin ruokapulaan | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

YK pyytää apua Sahelin ruokapulaan

Väkivaltaisuudet Nigeriassa ja Keski-Afrikan tasavallassa ovat ajaneet maailman köyhimpiin kuuluvan alueen yhä pahempaan kriisiin.

YK pyytää kansainväliseltä yhteisöiltä lähes kahta miljardia dollaria eli noin 1,8:aa miljardia euroa Afrikan Sahelin alueen humanitaariseen apuun.

Vetoomus kattaa yhdeksän maata, joissa elää yhteensä 145 miljoonaa ihmistä. Heistä yli 20 miljoonaa kärsii ruokapulasta ja 2,6 miljoonaa tarvitsee apua välittömästi. Lähes kuuden miljoonan lapsen pelätään tänä vuonna kärsivän akuutista aliravitsemuksesta, YK:n humanitaarisen avun koordinaatiotoimisto kertoo.

Sahel on Atlantilta Punaisellemerelle ulottuva puolikuiva alue Saharan autiomaan eteläosissa. Aluetta kurittavat jatkuvasti krooninen ruokapula, ilmastonmuutos, kuivuus sekä ennustamattomat sateet. Viime aikoina myös alueen turvallisuustilanne on heikentynyt.

"Väkivalta Koillis-Nigeriassa, epävakaa tilanne Malissa ja Keski-Afrikan tasavallan kriisi luovat kärsimystä yhteisöissä, jotka ovat jo maailman köyhimpien joukossa", sanoo Sahelin humanitaarinen koordinaattori Robert Piper.

Viimeisen vuoden aikana on paennut yli 1,2 miljoonaa ihmistä, mikä on nostanut pakolaismäärän 2,8 miljoonaan. Monet ovat paenneet jo valmiiksi köyhiin yhteisöihin Tšadissa, Nigerissä ja Kamerunissa.

Viime vuonna Sahelin hätäapuvetoomuksesta saatiin kasaan noin kaksi kolmasosaa. Piper arvioi uutistoimisto Reutersille, että Sahelin aluetta vaivaakin "avunantajaväsymys", sillä maailmalla on tällä hetkellä valtava määrä kriisejä, jotka kaipaavat rahoitusta ja Sahelin alue saa jo muutenkin säännöllisesti apua.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia