Sahelille miljardeja lisäapua | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Sahelille miljardeja lisäapua

Yli 11 miljoonaa ihmistä elää edelleen nälkäriskissä.

Maailmanpankki ja YK ovat luvanneet yli kuusi miljardia euroa apua Länsi-Afrikan Sahelin alueelle. Tarkoituksena on parantaa asukkaiden kykyä selviytyä kriiseistä sekä parantaa epävakaata turvallisuustilannetta.

Tuesta ilmoitettiin viime viikolla, kun YK:n, Maailmanpankin, EU:n, Afrikan unionin ja Afrikan kehityspankin edustajat vierailivat alueella.

Tuesta 1,1 miljardia euroa tulee Maailmanpankilta seuraavien kahden vuoden aikana. EU on luvannut reilut viisi miljardia euroa kuuteen maahan seuraavien seitsemän vuoden aikana.

Rahoilla luodaan muun muassa turvaverkkoja perheille, parannetaan infrastruktuuria sekä maanviljelijöiden ja paimentolaisten elinkeinomahdollisuuksia.

Sahelissa on ollut alle vuosikymmenessä kolme kuivuuskautta, ja viime vuonna alueen tilanne riistäytyi lähelle katastrofia, kun lähes 18,7 miljoonaa ihmistä kärsi epävarmasta ruokaturvasta.

Tällä hetkellä noin 11 miljoonaa ihmistä on edelleen nälän riskissä, YK kertoo.

Myös turvallisuustilanne on epävakaa. Malissa islamistikapinallisten väkivalta on ajanut tuhansia pois kodeistaan. Maa nousi jälleen tapetille viime viikolla, kun kapinalliset tappoivat kaksi Ranskan radion toimittajaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia