Uutiset Sahelin ruokakriisi

Sahelille miljardeja lisäapua

Yli 11 miljoonaa ihmistä elää edelleen nälkäriskissä.
(Kuva: Abbie Trayler-Smith / Oxfam International / cc 2.0)

Maailmanpankki ja YK ovat luvanneet yli kuusi miljardia euroa apua Länsi-Afrikan Sahelin alueelle. Tarkoituksena on parantaa asukkaiden kykyä selviytyä kriiseistä sekä parantaa epävakaata turvallisuustilannetta.

Tuesta ilmoitettiin viime viikolla, kun YK:n, Maailmanpankin, EU:n, Afrikan unionin ja Afrikan kehityspankin edustajat vierailivat alueella.

Tuesta 1,1 miljardia euroa tulee Maailmanpankilta seuraavien kahden vuoden aikana. EU on luvannut reilut viisi miljardia euroa kuuteen maahan seuraavien seitsemän vuoden aikana.

Rahoilla luodaan muun muassa turvaverkkoja perheille, parannetaan infrastruktuuria sekä maanviljelijöiden ja paimentolaisten elinkeinomahdollisuuksia.

Sahelissa on ollut alle vuosikymmenessä kolme kuivuuskautta, ja viime vuonna alueen tilanne riistäytyi lähelle katastrofia, kun lähes 18,7 miljoonaa ihmistä kärsi epävarmasta ruokaturvasta.

Tällä hetkellä noin 11 miljoonaa ihmistä on edelleen nälän riskissä, YK kertoo.

Myös turvallisuustilanne on epävakaa. Malissa islamistikapinallisten väkivalta on ajanut tuhansia pois kodeistaan. Maa nousi jälleen tapetille viime viikolla, kun kapinalliset tappoivat kaksi Ranskan radion toimittajaa.

Sahelin ruokakriisi kehitysyhteistyököyhyysruokakonfliktiYK Länsi-Afrikka

Lue myös

YK pyytää apua Sahelin ruokapulaan

Väkivaltaisuudet Nigeriassa ja Keski-Afrikan tasavallassa ovat ajaneet maailman köyhimpiin kuuluvan alueen yhä pahempaan kriisiin.

Sahel välttyi täydeltä katastrofilta – toistaiseksi

Koko vuoden ruokapulasta kärsinyt Sahelin alue on saanut apua nopeammin kuin Afrikan sarvi viime vuonna. Hätäapua tarvitaan kuitenkin edelleen, sillä käytännössä alue on kroonisessa kriisissä.

Tilaa uutiskirje

Saat kerran viikossa koosteen Maailma.netin uutisista, tapahtumista ja työpaikoista sähköpostiisi. Tietojasi käytetään vain uutiskirjeen lähettämiseen. Rekisteriseloste täällä.

Pääuutiset

Fight racism -kyltti rakennuksen edustalla

Podcast: Rasistinen nimittely vahingoittaa mielenterveyttä – ”Kuulemme sitä niin paljon, että luulemme sen olevan normaalia”, sanoo Fiona Musangamfura

63 prosenttia Suomen tummaihoisista on kokenut rasistista syrjintää. Se on tuttua Fiona Musangamfuralle, joka vei nimittelyn lopulta oikeuteen. Maahanmuuttajien terveysongelmista väitelleen Shadia Raskin mukaan terveyspalveluissa ei vielä ymmärretä syrjinnän terveysvaikutuksia. Kuuntele podcast!
Koululaisia pulpettien ääressä

Koronavirus on sulkenut suurimman osan maailman kouluista – Valmiiksi vaikeassa asemassa oleva kärsivät eniten

Koulujen sulkeminen vaikuttaa lähes 1,7 miljardin koululaiseen ja opiskelijaan. Koulutuksen lisäksi moni menettää myös kouluateriat.
Sininen muovipallo, jossa punaisia piikkejä

Koronavirus koettelee demokratiaa

Demokratian taantuminen vakiintuneissakin demokratioissa on ollut trendinä jo pidempään, ja koronaviruksen kaltainen kriisi voi osaltaan vauhdittaa kehitystä, kirjoittavat demokratiajärjestö Demon asiantuntijat Anna Juhola ja Jussi Kanner.
Temppelin raunioituneita pylväitä

Tutkimus: Demokratiaa ei juuri käsitellä Euroopan opettajakoulutuksessa – Syynä on se, ettei demokratia ole aiemmin ollut uhattuna, sanoo lehtori Matti Rautiainen

Demokratiakasvatusta on kehitetty Suomessa jonkin verran 2010-luvulla, mutta aihe näkyy edelleen melko vähän opettajakoulutuksen sisällössä ja opetussuunnitelmassa. Sama tilanne on monissa muissa maissa.
Vesihana ulkona

Käsienpesu on tehokas tapa ehkäistä koronaa, mutta monille se ei ole mahdollista – Pakolaisapu aloitti hygieniakoulutukset Ugandan pakolaisasutusalueilla

Saippua on monilla kehittyvillä alueilla luksusta. YK:n asiantuntijat muistuttavat vesipalvelujen tärkeydestä koronapandemian taltuttamiseksi.

Tuoreimmat