WWF täyttää tänä vuonna 50 vuotta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

WWF täyttää tänä vuonna 50 vuotta

Maailman luonnonsäätiön (WWF) juhlavuoden teemana ovat metsät.

WWF on 50 vuotisen taipaleensa aikana laajentanut toimintaansa sarvikuonojen ja merikotkien suojelusta kestävien kulutusvalintojen ja ihmisten hyvinvoinnin edistämiseen. WWF on myös kasvattanut verkostonsa toimimaan yli sadassa maassa, kaikilla mantereilla ja hankkinut seitsemän miljoonaa yksityistä ja yritystukijaa.

Alun perin brittiläisten herrasmiesten luonnonsuojelukerhosta liikkeelle lähtenyt järjestö on muuttanut myös toimintatapojaan ja kiinnostaa nykyään ihmisiä laajasti; esimerkiksi maaliskuussa vietettyyn maailmanlaajuiseen Earth Hour -ilmastotapahtumaan osallistui satoja miljoonia ihmisiä 134 maassa ja tuhansissa kaupungeissa.

WWF juhlii 50-vuotissyntymäpäiviään metsäteeman puitteissa. Kansainvälisesti WWF:n tavoitteena on saada maailman metsäkato pysäytettyä vuoteen 2020 mennessä.

Suomessa huomion kohteena on suomalaisen metsäluonnon monimuotoisuus ja sen väheneminen. WWF:n tavoitteita ovat muun muassa Etelä-Suomen metsien suojelun resurssien turvaaminen, metsänhoitotapojen monipuolistaminen sekä se, että merkittävät suuret suomalaiset metsienomistajat siirtyvät kestävän FSC (Forest Stewarship Council) -standardin käyttöön metsätaloudessa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia