Tukea demokratian lujittamiselle Tunisiassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Tukea demokratian lujittamiselle Tunisiassa

FIDH:n puheenjohtaja Souhayr Belhassen uskoo Tunisian mahdollisuuksiin kehittyä demokraattiseksi Euroopan tuella.

Ihmisoikeusjärjestöjen kansainvälisen liiton FIDH:n tunisialainen puheenjohtaja Souhayr Belhassen uskoo maansa mahdollisuuksiin kehittyä demokraattiseksi valtioksi.

Belhassen usko perustuu siihen, että muihin arabimaihin verrattuna Tunisia on varsin kehittynyt. Siitä osoituksena esimerkiksi arabimaiden ensimmäisen perustuslain hyväksyminen tai arabimaailman ensimmäisen ihmisoikeusjärjestön perustaminen Tunisiaan.

Tästä syystä Suomen ja muun Euroopan pitäisikin Belhassenin mielestä nyt tukea Tunisiaa. “Kumppanuus Euroopan kanssa vaalisi esimerkkiä, jota Tunisia antaa muille maille”, Belhassen muistuttaa.

Belhassen myös pelkää, että tammikuisen presidentti Zine el-Abidine Ben Alin syrjäyttämisen jälkeinen sekava tilanne sekä naapurimaa Libyan sisällissota seurannaisvaikutuksineen johtavat pettymykseen ja sen kautta vastavallankumoukseen.

Muiden arabimaiden osalta Belhassen on erityisen huolestunut Syyriasta, koska kansainvälinen yhteisö näyttää hylänneen Syyrian.

“Libyan tapauksessa YK:n turvallisuusneuvosto on määrännyt rikokset tutkittavaksi kansainvälisessä rikostuomioistuimessa. Sama pitäisi tehdä Syyriassa”, Belhassen esittää.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia