Toivo Kim Jong-unista Pohjois-Korean uudistajana haihtumassa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Toivo Kim Jong-unista Pohjois-Korean uudistajana haihtumassa

Maan uusi johtaja ei ole tuonut parannusta vuosikymmeniä jatkuneisiin ihmisoikeusrikkomuksiin, sanovat ihmisoikeusjärjestöt.

Toivo vuosi sitten Pohjois-Korean diktatuurihallituksen johtoon astuneen Kim Jong-unin uudistusmielisyydestä on haihtumassa, sanovat ihmisoikeusjärjestöt ja YK.

"Vuosi sen jälkeen kun Kim Jong Unista tuli maan uusi ylin johtaja, emme näe juuri mitään merkkejä käänteestä parempaan", sanoo YK:n ihmisoikeusvaltuutettu Navi Pillay.

Pillay on huolissaan siitä, että kansainvälinen huomio kiinnittyy lähes yksinomaan Pohjois-Korean ydinohjelmaan tavallisten kansalaisten oikeuksien sijaan. Pillay on korostaakin, että maahan pitäisi saada luotua yhteys, jolla heikoimmassa olevien ihmisten ihmisoikeuksia voitaisiin suojella.

Samalla maata pitäisi painostaa parantamaan kansalaistensa oloja. Ensimmäinen askel olisi käynnistää riippumaton kansainvälinen tutkimus maan vuosikymmeniä jatkuneista ihmisoikeusrikkomuksista, Pillay arvioi.

Samoilla linjoilla on myös ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch, joka kehottaa jäsenvaltioita äänestämään Pohjois-Korean ihmisoikeusloukkauksia tutkivan komission perustamisen puolesta. Järjestö on julkaissut yksityiskohtaisen muistion, jossa se ehdottaa miten komission tulisi perustaa ja mitä sen pitäisi tutkia.

Pohjois-Korean vankileireillä on uskottu olevan satojatuhansia vankeja. Leireiltä paenneet ovat kertoneet leirien ankarista olosuhteista, joihin kuuluvat kidutukset, raiskaukset ja orjatyö.

Lisää uusi kommentti