Syyriassa todisteita rypäleaseiden käytöstä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Syyriassa todisteita rypäleaseiden käytöstä

Nettiin ladatut videot todistavat, että Syyrian armeija on käyttänyt rypäleaseita asutuskeskusten läheisyydessä.

Syyrian ilmavoimat on käyttänyt rypäleaseita iskuissaan viime päivinä, kertoo Human Rights Watch. Verkossa julkaistujen videoiden sekä paikallisten asukkaiden haastatteluiden perusteella on saatu todisteita, että rypäleammuksia on käytetty kaupunkien asutusten lähellä eri puolella Syyriaa.

"Syyrian välinpitämättömyys siviilejä kohtaan on jo liiankin ilmeistä sen ilmaiskuissa, joissa ilmeisesti pudotetaan myös näitä tappavia rypälepommeja asutetuille alueille", sanoo järjestön asejohtaja Steve Goose.

Videot rypälepommeista ovat ladanneet nettiin syyrialaiset aktivistit. Human Rights Watch on vahvistanut, että videolla näkyvät jäänteet ovat rypäleaseista. Järjestön haastattelemat paikalliset Taftanazin ja Tamanesin kaupungeissa ovat myös vahvistaneet iskut.

Suuri osa maailman valtioista on kieltänyt rypäleaseet. Niistä tekee erityisen vaarallisia se, että pommin räjähtäessä ilmaan lentää myös räjähtämättömiä ammuksia. Räjähtämättömät pommit ovat vaarallisia siviileille, sillä ne voivat räjähtää pienestäkin kosketuksesta. Ihmiset ovat usein tietämättömiä räjähtämättömien pommien vaarallisuudesta. Myös Syyriasta kuvatuilla videoilla näkyy järjestön mukaan kuinka ihmiset kanniskelevat pommeja ja heittelevät niitä ilmaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia