Suomen lasten tilanne esillä YK:ssa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Suomen lasten tilanne esillä YK:ssa

Kotimaisia lapsijärjestöjä oli tiistaina 8.2. YK:n Lapsen oikeuksien komitean kuultavana Genevessä.

Kotimaisista lapsi- ja nuorisojärjestöistä koottu delegaatio oli tiistaina 8.2. YK:n Lapsen oikeuksien komitean kuultavana Genevessä.

YK:n Lapsen oikeuksien komitea oli  kiinnostunut kuulemaan suomalaisten lapsi- ja nuorisojärjestöjen mielipiteitä siitä, miten lapsi- ja perheasioiden koordinaatio tulisi Suomessa järjestää ja minkälaisia suosituksia valtiolle tulisi antaa.

Komitealle esitettiin, että päihdeasioita ja kuritusväkivaltaa koskevat toimenpideohjelmat tulee panna täytäntöön ja varhaisen tuen palvelujen saatavuuteen tulee kiinnittää huomiota. Lisäksi  esitettiin, että ihmisoikeuskasvatus on saatava osaksi opettajien koulutusta.

Komitean kuultavana oli järjestöjen delegaation lisäksi lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula ja apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin.

YK:n Lapsen oikeuksien komitean tehtävänä on seurata lapsen oikeuksien toteutumista niissä maissa, jotka ovat ratifioineet YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen. Maat raportoivat lapsen oikeuksien toteutumisesta komitealle viiden vuoden välein.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia