Sisäministeriö ja Kirkon Ulkomaanapu yhteistyöhön radikalisaation ehkäisemiseksi | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Sisäministeriö ja Kirkon Ulkomaanapu yhteistyöhön radikalisaation ehkäisemiseksi

Tavoitteena on lisätä viranomaisten ja paikallisten yhteisöjen välistä vuoropuhelua, yhteistyötä ja luottamusta.

Sisäministeriö sekä Kirkon Ulkomaanavun yhteydessä toimiva uskonnollisten ja perinteisten johtajien rauhanvälitysverkosto ovat kertoneet ryhtyvänsä yhteistyöhön väkivaltaisen radikalisoitumisen ehkäisemiseksi Suomessa.

"Väkivaltaisen radikalisaation leviäminen osoittaa, että Ulkomaanavun kaltainen toimija ei voi keskittyä ainoastaan toimintaan konfliktimaissa, vaan meidän on oltava mukana työssä myös Suomessa", sanoo rauhanvälitysverkoston sihteeristön päällikkö Aaro Rytkönen järjestön tiedotteessa.

Tavoitteena on lisätä viranomaisten ja paikallisten yhteisöjen välistä vuoropuhelua, yhteistyötä ja luottamusta. Ensivaiheessa verkosto on ollut yhteydessä uskonnollisiin yhteisöihin ja kartoittanut niiden näkemyksiä, tarpeita ja kiinnostusta yhteistyöhön.

Rahaa yhteistyöhön on varattu alle 80 000 euroa.

"Ulkomaanavun rauhantyön pääpaino pysyy selkeästi kehitysmaissa tehtävässä työssä, ja tähän verrattuna kotimaan työn budjetti on pieni. Luottamuksen rakentamisessa yhteisöjen välillä ei kuitenkaan ole kyse rahasta", Rytkönen toteaa.

Kirkon Ulkomaanapu aloitti maaliskuussa vuoden mittaisen kampanjan väkivaltaisen radikalisaation ehkäisemiseksi niin Suomessa kuin kehitysmaissakin. Kampanjassa muun muassa tuetaan sota-alueilla yhteisöjen rauhantyötä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia