Sadankomitean rauhanpalkinto rasismin vastustajalle | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Sadankomitean rauhanpalkinto rasismin vastustajalle

Taidekeskus Kassandra ja sen toiminnanjohtaja Ritva Siikala saivat Sadankomitean rauhanpalkinnon.

Rauhanjärjestö Sadankomitean myöntämän rauhanpalkinnon saivat tänä vuonna kansainvälinen taidekeskus Kassandra sekä sen toiminnanjohtaja, teatteriohjaaja ja kirjailja Ritva Siikala.

Palkinto luovutettiin kiitokseksi ja kannustukseksi taidetyöstä, jolla on edistetty kulttuurirajat ylittävää taidetta ja molemminpuolista ymmärrystä.

Sadankomitean puheenjohtajan Outi Ojalan mukaan Siikala ja Kassandra ovat toimineet pitkäjänteisesti ja periksiantamattomasti ennakkoluulojen ja rasismin vähentämiseksi.

"Kassandra tuo työssään kulttuurisen moninaisuuden näkyviin positiivisena voimavarana. Esimerkiksi keväällä Sofokleen 2400 vuotta vanhan Antigone-näytelmän sovitus sai ajankohtaisuutta Pohjois-Afrikan kansannousuista, helsinkiläinen versio otti kantaa tämän päivän maailmanpoliittiseen tilanteeseen", Ojala sanoo.

Teatteriesityksiä, taideohjelmia sekä taidetyöpajoja toteuttava Kassandra aloitti toimintansa 1990-luvun lopulla.

"Sekä omat että perheeni kokemukset kertoivat, että erilaisuuden ymmärrystä tarvitaan, jotta Suomi on hyvä maa elää kaikille. Nyt, yli 10 vuotta myöhemmin, tarve on aina vain suurempi", Ritva Siikala toteaa.

Sadankomitea on jakanut rauhanpalkintoa vuodesta 1978 alkaen. Palkinto myönnettiin Sadankomitean perinteisessä itsenäisyyspäivän matineassa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia