Ruotsin ihmisoikeuspalkinto venäläisjuristille | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Ruotsin ihmisoikeuspalkinto venäläisjuristille

Dagestanin ihmisoikeusloukkauksia tutkiva Sabiyat Magomedova on itsekin joutunut väkivallan uhriksi.

Ruotsin hallituksen perustama Per Anger -ihmisoikeuspalkinto on myönnetty tänä vuonna venäläiselle juristille Sabiyat Magomedovalle.

Pohjois-Kaukasuksella Venäjään kuuluvassa Dagestanissa toimiva Magomedova puolustaa ihmisoikeusloukkausten uhreja. Perusteluiden mukaan palkinto myönnettiin "rohkeasta ja riskialttiista työstä asianajajana sekä pelottomana ihmisoikeuksien puolustajana väkivaltaisessa ja uhkaavassa ympäristössä".

33-vuotias Magomedova on erikoistunut kidutuksen, seksuaalirikosten, sieppausten ja väärien tuomioiden uhrien puolustamiseen. Hän on myös itse joutunut painostuksen sekä poliisin väkivallan kohteeksi.

Palkinnonsaajan valitsevan, valtion perustaman Forum för levande historian -viraston mukaan Magomedova on loukkauksia dokumentoimalla ja rankaisemattomuutta vastaan taistelemalla lisännyt tietoisuutta ihmisoikeuksista alueella sekä näin edistänyt työtä demokratian ja oikeusvaltion puolesta.

Per Anger -palkinto on vuonna 2004 perustettu kansainvälinen palkinto, jonka tarkoituksena on tukea ihmisoikeuksia ja demokratiaa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia