Reilu kauppa tunnetaan Suomessa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Reilu kauppa tunnetaan Suomessa

Joka kolmas suomalainen kertoo jakavansa Reilun kaupan arvot.

Suomalaiset tunnistavat Reilun kaupan merkin keskivertoa paremmin. Tämä käy ilmi 24 maassa tehdyssä tutkimuksessa, jossa 85 prosenttia suomalaisista tunnisti merkin. Maiden keskiarvo oli 57 prosenttia.

Yhtä suuri osa suomalaisista myös luottaa Reilun kaupan merkkiin.

”Suomi on yksi johtavia Reilun kaupan markkinoita, joissa kuluttajien tietämys merkistä ja luottamus merkkiä kohtaan ovat korkeita”, Reilun kaupan edistämisyhdistyksen viestintä- ja markkinointipäällikkö Suvi Reijonen sanoo.

Lähes 70 prosenttia suomalaisista pystyi nimeämään kehitysmaiden ihmisten reilusta kaupasta saamia hyötyjä. Kolmasosa vastanneista kertoo Reilun kaupan merkin myös heijastavan heidän omia arvojaan.

Suomalaiset uskoivat myös keskivertoa enemmän siihen, että yritykset voivat toimintatavoillaan vähentää köyhyyttä. Kolme neljästä suomalaisesta katsoo, että epävarmassa taloustilanteessakin kehitysmaiden ihmisten tukeminen omilla valinnoilla on tärkeää.

Suomalaiset kuluttajat muistavat nähneensä Reilun kaupan merkin banaaneissa, kahvissa, suklaassa, teessä ja kukissa. Kahvi ja banaanit ovatkin myydyimmät reilun kaupan tuotteet, kukkien myynti on nopeimmassa kasvussa.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia