Rauhannobelisti puolustaa homouden kriminalisointia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Rauhannobelisti puolustaa homouden kriminalisointia

Nobelin rauhanpalkinnon viime vuonna saanut Liberian presidentti Ellen Johnson Sirleaf haluaa säilyttää "perinteet".

Nobelin rauhanpalkinnon viime vuonna saanut Liberian presidentti Ellen Johnson Sirleaf on puolustanut maansa homoseksuaalisuuden kriminalisoivaa lakia.

"Meillä on yhteiskunnassamme tiettyjä perinteisiä arvoja, jotka haluamme säilyttää", hän sanoi brittilehti Guardianin haastattelussa.

Liberiaan on ehdotettu uusia lakeja, jotka suhtautuisivat homoseksuaalisuuteen nykyistä tiukemmin. Nykylain mukaan homoudesta voi saada jopa vuoden vankilatuomion. Sirleaf ei aio puoltaa uusia lakeja, mutta ei myöskään halua kumota nykylakia.

Mukana Sirleafin televisioidussa haastattelussa oli myös Iso-Britannian pääministeri Tony Blair, joka on aiemmin puolustanut homojen oikeuksia. Hän kieltäytyi kommentoimasta Sirleafin mielipidettä.

Guardianin haastatteleman maan entisen varaoikeuskanslerin Tiawan S. Gongloen mukaan nykyisen lain kriminalisointi olisi Sirfleafille poliittinen itsemurha. Sirleaf tarvitsee kipeästi kansanedustajien tukea monien muiden maan ongelmien ratkomiseksi, sillä maassa on vähemmistöhallitus.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia