Putin hyväksyi homopropagandalain Venäjällä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Putin hyväksyi homopropagandalain Venäjällä

Ihmisoikeusjärjestöjen kritisoimasta homopropagandalaista tuli kansallinen tällä viikolla.

Vladimir Putin hyväksyi viime viikolla lain, jolla alaikäisille suunnatusta ja seksuaalivähemmistöjä tasa-arvoisesti kohtelevasta opetusmateriaalista voidaan määrätä sakkoja. Parlamentti hyväksyi niin kutsutun homopropagandalain jo kesäkuun alussa, mutta nyt laki astui lopullisesti voimaan koko maassa.

Valistusmateriaalin levittämisestä koituvat sakot voivat nousta jopa tuhansiin euroihin ja kansalaisjärjestöjen toiminta voidaan lain nojalla lakkauttaa. Laki on ollut alueellisesti voimassa jo pidempäänkin ja esimerkiksi Pietarissa annettiin ensimmäinen tuomio toukokuussa.

Propagandan sisällöstä ei ole yksiselitteistä käsitystä. Laki määrittelee rikolliseksi "ei-perinteisten seksuaalisuhteiden" propagandan. Sen mukaan on esimerkiksi kiellettyä rinnastaa hetero- ja homosuhteet sekä levittää homojen oikeuksia puolustavaa materiaalia alaikäisille.

Lännessä laki on herättänyt kritiikkiä ja erityisesti kansalais- ja ihmisoikeusjärjestöt ovat arvostelleet lakia kiivasti. Amnesty Internationalin mukaan Venäjällä on käynnissä noitavaino, jossa ihmisoikeuksia rikotaan ja sananvapautta tukahdutetaan.

Aihe nousi esille myös Putinin Suomen vierailulla viime viikolla.

"Venäjä ei puutu muiden maiden, kuten Suomen, asioihin eikä halua muiden maiden puuttuvan sen asioihin", kommentoi Putin. Lailla halutaan hänen mukaan suojella lapsia.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia