Pöyrystä tehty valitus käsittelyyn ministeriössä | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Pöyrystä tehty valitus käsittelyyn ministeriössä

Työ- ja elinkeinoministeriö on päättänyt ottaa järjestöjen suomalaista Pöyryä vastaan tekemän kanteen tarkempaan selvitykseen.

Työ- ja elinkeinoministeriö on ottanut kansalaisjärjestöjen konsulttiyritys Pöyryä vastaan nostetun kanteen tarkempaan selvitykseen, järjestöt tiedottavat.

Suomalaisten ja Mekongin alueen kansalaisjärjestöjen kesäkuussa ministeriölle tekemä valitus koski suomalaisen Pöyryn roolia Laosin vesivoimahankkeessa Xayaburissa. Kanteessaan järjestöt syyttivät Pöyryä OECD:n laatimien yritysvastuuohjeiden rikkomisesta sen osallistuessa kiistanalaiseen patohankkeeseen.

"Pöyryn tapaus tulee näiltä osin olemaan hallituksen yritysvastuun edistämisen tulikoe", toteaa kansalaisjärjestöjä edustava Otto Bruun.

Työ- ja elinkeinoministeriö pitää kannetta perusteltuna ja se on päättänyt ottaa asian tutkittavakseen. Ministeriö ilmoitti osapuolille lähettämässään päätöksessä, että se pyrkii saamaan osapuolten välille sovinnon aikaiseksi.

Ympäristöjärjestöjen mukaan padon rakentamisella tulee olemaan haitallisia vaikutuksia alueen kalakantoihin ja paikallisten ihmisten elinkeinoon. Järjestöjen mukaan Pöyry on osavastuussa hankkeen etenemisestä, sillä se on Laosille toimittamassaan selvityksessä suositellut kiistanalaisen hankkeen jatkamista.

Ministeriölle toimittamassaan vastineessaan Pöyry on kiistänyt kanteen syytökset.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia