Pakolaisapu: Pakolaisleirin ei pitäisi olla pysyvä ratkaisu | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Pakolaisapu: Pakolaisleirin ei pitäisi olla pysyvä ratkaisu

Suomessa kerätään apua Thaimaan pakolaisleiripalossa kärsineille.

Thaimaassa maaliskuun lopulla sattunut pakolaisleirin palo muistuttaa siitä, miten hauraita asuinpaikkoja pakolaisleirit ovat, sanoo Suomen Pakolaisapu.

Järjestön mukaan tulipalot ovat pakolaisleireillä suhteellisen yleisiä, sillä leireillä asutaan ahtaasti. Palo leviää herkästi bambumajasta toiseen, eikä väliaikaisilla leireillä asuminen olekaan turvallista.

"Pakolaisleirit eivät voi olla pysyvä ratkaisu. Jos kotiin ei voi palata, sen tilalle tulee löytää kestävä vaihtoehto", Pakolaisavun maajohtaja Jörgen Baltzer toteaa.

Thaimaan ja Burman rajalla olevalla Mae Surinin pakolaisleirillä kuoli viime viikolla vaihtelevien tietojen mukaan yli 40 ihmistä tulipalossa. YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n mukaan noin 2 300 ihmistä, suurin osa leirin asukkaista, menetti kotinsa. Palossa tuhoutui myös esimerkiksi koulu, klinikka, varasto sekä hallituksen ja avustusjärjestöjen toimistoja.

Kuolleiden joukossa on myös Pakolaisavun tukemia lukutaitokurssien opiskelijoita ja yksi opettaja. Ylen mukaan joukossa on myös Suomessa asuvien burmalaispakolaisten lähiomaisia.

Suomen Pakolaisapu on käynnistänyt kriisikeräyksen leirillä asuvien pakolaisten hyväksi. Myös kokkolalainen Larsmon lähetyskoti kerää apua leirillä palaneen lastenkodin tukemiseksi.

Thaimaassa elää noin 150 000 burmalaispakolaista. Leireiltä on otettu viime vuosina Suomeen noin sata kiintiöpakolaista vuosittain.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia