Nälkä vähentynyt etenkin hyvän talouskehityksen maissa | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Nälkä vähentynyt etenkin hyvän talouskehityksen maissa

Maailmassa on yli sata miljoonaa nälkäistä vähemmän kuin vuosikymmen sitten.

Maailmassa on noin 805 miljoonaa nälkäistä, lasketaan YK-järjestöjen tuoreessa ruokaturvaraportissa. Vaikka yksi yhdeksästä ihmisestä kärsii yhä nälästä, nälkäisten määrä on vähentynyt yli 100 miljoonalla viimeisen vuosikymmenen aikana, raportissa kerrotaan. Vuoden 1990 jälkeen nälkäisten määrä on vähentynyt yli 200 miljoonalla.

Nälkäisten osuuden puolittaminen vuoden 1990 tasosta kuuluu YK:n tärkeimpien vuosituhattavoitteiden joukkoon. Raportin mukaan tavoite on yhä mahdollista saavuttaa määräaikaan eli ensi vuoden loppuun mennessä, sillä 63 kehitysmaata on jo onnistunut siinä. Matkaa tavoitteeseen on enää muutama prosenttiyksikkö.

Nälkäisten määrää ovat onnistuneet raportin mukaan vähentämään etenkin hyvän talouskehityksen maat Itä- ja Kaakkois-Aasiassa. Etelä-Aasiassa ja Latinalaisessa tilanne on parantunut etenkin maissa, joissa on tarjolla sosiaalisia turvaverkkoja. Sen sijaan Saharan eteläpuolisessa Afrikassa yli neljännes ihmisistä on yhä kroonisesti aliravittuja.

Järjestöjen mukaan nälän poistaminen vaatii esimerkiksi investointeja maatalouden tuottavuuteen, maaoikeuksia, palveluita, teknologiaa ja markkinoita. Esimerkiksi Malawi on saavuttanut nälkää koskevan vuosituhattavoitteensa maissintuotantoa kasvattamalla, raportissa kerrotaan.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia