Meksikon presidentti esittää heikennyksiä työlainsäädäntöön | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Meksikon presidentti esittää heikennyksiä työlainsäädäntöön

Kauttaan lopetteleva Felipe Calderón haluaa rajoittaa muun muassa lakko-oikeutta.

Meksikon presidentti Felipe Calderón yrittää virkakautensa loppuvaiheessa toteuttaa merkittäviä huononnuksia maansa työlainsäädäntöön, teollisuuden kansainvälinen ay-federaatio IndustriALL kertoo.

Calderónin tavoitteena on muun muassa lieventää yritysten vastuuta alihankintaverkostojensa työehdoista sekä rajoittaa lakko-oikeutta ja ammattiliittojen itsemääräämisoikeutta.

Lakipaketti aiotaan käsitellä nopeutetussa menettelyssä, mistä syystä parlamentille tehtyjen ehdotusten lausunto- ja neuvotteluvaihe päättyy syyskuun lopussa.

Työelämän kysymyksiin erikoistunut Equal Times -uutissivusto pelkää, että presidentti Calderónin Meksikon parlamentille tekemät esitykset merkitsevät myös kuoliniskua kollektiivisille työehtosopimuksille.

IndustriALLin mukaan ehdotetut muutokset loukkaavat vakavasti työelämän kansainvälisiä perusnormeja. Ay-federaation pääsihteeri Jyrki Raina on vedonnut Meksikon parlamentin jäseniin, jotta lakihankkeista luovuttaisiin ja sen sijaan käynnistettäisiin hallituksen ja ammattiyhdistysliikkeen välinen vuoropuhelu.

Meksikon presidentin suunnitelmista uutisoi Suomen Ammattiliittojen Solidaarisuuskeskus SASK.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia