Malin kriisi keskeyttänyt 700 000 lapsen koulunkäynnin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Malin kriisi keskeyttänyt 700 000 lapsen koulunkäynnin

Malin kriisin seurauksena Pohjois-Malin kouluja on tuhoutunut ja etelän koulut ovat ylikansoitettuja.

Malissa jo yli vuoden kestänyt konflikti pohjoisen tuaregikapinallisten ja hallitusten joukkojen kesken on keskeyttänyt yli 700 000 lapsen koulunkäynnin, arvioi YK:n lastenjärjestö UNICEF.

Järjestön mukaan Pohjois-Malissa yli sata koulua on tuhoutunut, ryöstetty, tai tärvelty räjähtämättömillä taisteluvälineillä ja jouduttu sulkemaan. Samalla yli 200 000 lasta on kokonaan vailla koulua, sanoo UNICEF.

"Kun opettajaa pelottaa opettaa ja oppilas pelkää mennä kouluun, koko koulutus on vaakalaudalla", sanoo UNICEFIN Malin edustaja Françoise Ackermans

Tällä hetkellä pohjoisen kouluista vain joka kolmannes on toiminnassa.

UNICEF työskentelee Malin koulutusviranomaisten kanssa nopeuttaakseen lasten takaisin pääsyä kouluun. Opettajille annetaan psykologista koulutusta ja miinavalistusta. Yli 16 000 lasta ympäri maata on saanut koulutusmateriaaleja.

YK:n järjestöt ovat jatkaneet yli miljoonan konfliktista kärsineen malilaisen avustamista. Avun ja ruoan saattaminen perille on haasteellista epävakaan turvallisuustilanteen ja maamiinojen takia. Järjestöt pelkäävät, että ruoan hinnan nousu ja varastojen hupeneminen johtaa ruokakriisiin.

Vain murto-osa järjestöjen anomista avustuksista Malille on toteutunut. Tilanne Pohjois-Malissa jatkuu edelleen rauhattomana ja järjestöjen tietoon on tullut ihmisoikeusrikkomuksia molemmilta puolin rintamalinjoja.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia