Maailma.net ja Maailman Kuvalehti yhdistyvät | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Maailma.net ja Maailman Kuvalehti yhdistyvät

Maailma.net astuu uuteen aikakauteen vuoden 2025 alussa, kun se yhdistyy Maailman Kuvalehden kanssa. Uusi media kurkistaa globaalien ilmiöiden taakse ja kysyy ne kysymykset, joita muut mediat eivät kysy.

Maailma.net logo

Suomen mediakenttä täydentyy vuoden 2025 alussa, kun Maailma.net ja suomalaisten kehitysjärjestöjen kattojärjestön Fingon kustantama Maailman Kuvalehti yhdistyvät.

Yhdistyminen tuo yhteen pakettiin molempien julkaisujen vahvuudet: Maailma.netin kestävää kehitystä, ihmisoikeuksia ja kehitysyhteistyötä käsittelevän uutistuotannon ja Maailman Kuvalehden syventävän ja taustoittavan journalismin.

Uusi media käsittelee yhteiskunnallisia ja taloudellisia ilmiöitä, globaaleja kehityskysymyksiä, ympäristöä ja kulttuuria – maailmankansalaisen näkökulmasta. Se kurkistaa globaalien ilmiöiden taakse, kysyy ne kysymykset, joita muut mediat eivät kysy, lisää ymmärrystä erilaisista yhteiskunnallisista ilmiöistä ja luo maailmasta monisyisempää kuvaa.

”Yhdistymällä saamme aikaan entistäkin vahvemman median täyttämään mediakentässä olevaa aukkoa, jotta koko maailmaa koskettavat tapahtumat, ilmiöt ja kehityskulut näkyisivät julkisuudessa paremmin”, sanoo Maailman Kuvalehden päätoimittaja Anni Valtonen.

Uuden median nimenä säilyy Maailman Kuvalehti. Se aloittaa toimintansa vuoden 2025 alussa. Maailma.net-uutissivusto ja sitä julkaiseva Maailma.net ry lopettavat toimintansa, ja Maailma.netin päätoimittaja siirtyy Fingon palvelukseen.

”Uudistuksella turvataan globaaleja kehityskysymyksiä käsittelevän journalismin olemassaolo myös tulevaisuudessa. Yhdistämällä voimamme pystymme tekemään entistä laadukkaampaa ja vaikuttavampaa journalismia”, sanoo Maailma.net ry:n puheenjohtaja Perttu Iso-Markku.

Vuoden 2024 ajan Maailma.net toimii normaalisti. Yhdistymisestä tiedotetaan tarkemmin syksyn aikana.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia