Lähi-itä kaipaa rohkeita johtajia | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Lähi-itä kaipaa rohkeita johtajia

Lähi-idässä on paljon kriisejä, mutta yhdessäkään niistä ei päästä eteenpäin, ellei Israelin ja Palestiinan välistä konfliktia saada ratkaistuksi, arvioivat asiantuntijat Crisis Management Initiativen järjestämässä seminaarissa. Turvallisuusajattelun sijaan alueella tarvitaan nyt viisasta poliittista johtajuutta.

Lähi-idässä on paljon kriisejä, mutta yhdestäkään niistä ei päästä eteenpäin, ellei Israelin ja Palestiinan välistä konfliktia saada ratkaistuksi, arvioivat asiantuntijat Crisis Management Initiativen järjestämässä seminaarissa lokakuussa. Turvallisuusajattelun sijaan alueella tarvitaan nyt viisasta poliittista johtajuutta.

Seminaariin osallistuneiden asiantuntijoiden mukaan heikot valtiot ja hidas kehitys ruokkivat alueen radikalisoitumista, mikä puolestaan synnyttää jännitteitä maiden sisälle ja välille.

Seminaariin osallistuneen kairolaisen Al Ahram Center for Political and Strategic Studiesin johtajan Maghdy SobhyRezkin mukaan esimerkiksi korkea työttömyys ja heikko infrastruktuuri aiheuttavat turhautumista, joka helposti johtaa radikalisoitumiseen. Turvallisuus ja vakaus tulisikin ymmärtää laajempana kehityskysymyksenä: maat tarvitsevat markkinoita ja teollisuutta kehittyäkseen, ja kehitys on parasta konfliktien ehkäisyä.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia