Kysely: Yli puolet suomalaisista valitsee eettisen tuotteen | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kysely: Yli puolet suomalaisista valitsee eettisen tuotteen

Reilun kaupan merkin ja Joutsenmerkin kaltaiset vastuullisuusmerkinnät ovat tuttuja useimmille suomalaisille. Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan se näkyy myös ostopäätöksissä.

Reilun kaupan banaaneita

Suurin osa suomalaisista ostaa vastuullisesti tuotettuja tuotteita, selviää tuoreesta kyselystä. Kuva: Antony Theobald / CC BY-NC-ND 2.0.

Suomalaiset valitsevat päivittäisostoksillaan mielellään tuotteita, joilla on jokin vastuullisuusmerkki. Tuoreen kyselytutkimuksen mukaan yli puolet suomalaisista valitsee aina tai usein jonkin vastuullisuusmerkityn tuotteen, kertoo Reilu kauppa ry.

Vastuullisuusmerkit takaavat esimerkiksi tuotteen ympäristöystävällisyyden tai sen, että työntekijöitä on kohdeltu oikeudenmukaisesti. Suomessa tunnetuimpia merkkejä ovat pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki, luomumerkki sekä Reilun kaupan merkki. Kyselyn mukaan 80 prosenttia kuluttajista tuntee ne ainakin nimeltä.

Kolme neljäsosaa kyselyyn vastanneista kertoi luottavansa vastuullisuusmerkkiin enemmän kuin valmistajan omaan viestintään.

Silti suurin osa kertoi kaipaavansa enemmän tietoa vastuullisuusmerkkien sisällöstä ja arjen vastuullisten valintojen tekemisestä. Perusteellisempi tieto saisi kuluttajien mukaan heidät ostamaan enemmän vastuullisia tuotteita, kyselystä selviää.

Tutkimuksen teki helmikuussa markkinatutkimusyritys Kantar TNS, ja siihen osallistui 1 077 täysi-ikäistä suomalaista.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia