Kaupan työntekijät turhautuivat kohumehuihin | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Kaupan työntekijät turhautuivat kohumehuihin

Suomalaisten kauppaketjujen varastotyöntekijät ovat laittamassa pakkotyöllä tuotetut ananasmehut kolmen päivän käsittelykieltoon.

Suurten suomalaisten kauppaketjujen varastotyöntekijät ovat laittamassa Finnwatchin paljastamat epäeettiset ananasmehut kolmen päivän käsittelykieltoon tällä viikolla. Tempauksella halutaan parantaa thaimaalaisten tehdastyöntekijöiden asemaa ja painostaa tavarantoimittajaa, työntekijöiden liitot sanovat.

Finnwatch paljasti viime kuussa, että suomalaisten kauppaketjujen ananasmehuja tuotetaan olosuhteissa, joissa on merkkejä räikeästä hyväksikäytöstä, pakkotyöstä ja ihmiskaupasta.

PAMin keskolaisten sekä Helsingin varastotyöntekijöiden ammattiosastojen viikonloppuna tehdyn päätöksen mukaan kyseenalaisissa olosuhteissa valmistetut mehut asetetaan käsittelykieltoon 12.–14. helmikuuta, jolloin mehuja myöskään viedä varastosta kuluttajien saataville.

Ammattiosastot painottavat, että kaupan alan yritykset ovat ottaneet selviä askelia kohti vastuullista toimintaa eikä käsittelykiellolla ei ole tarkoitus aiheuttaa liiketappiota. Ammattiosastoissa koetaan kuitenkin turhautuneisuutta tehdastyöntekijöiden huonojen olosuhteiden vuoksi, PAMin julkaisemassa tiedotteessa sanotaan.

"Paljon on puhuttu siitä, etteivät työntekijät pysty vaikuttamaan. Toivottavasti tämä tempaus osoittaa nuo puheet vääriksi", sanoo Helsingin varastotyöntekijöiden puheenjohtaja Kim Savolainen.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia