Joka kymmenes aasialainen on yhä köyhä talousbuumista huolimatta | Maailma.net Hyppää pääsisältöön

Hae

Hae sivuilta

Joka kymmenes aasialainen on yhä köyhä talousbuumista huolimatta

Aasian köyhyyden ratkaisuksi tarvitaan etenkin kaupunkien infrastruktuurin parantamista, sillä yhä useampi muuttaa maalta kaupunkeihin, käy ilmi raportista.

Noin kymmenen prosenttia ihmisistä Aasian ja Tyynenmeren alueen maista elää yhä äärimmäisessä köyhyydessä huolimatta siitä, että tuloköyhyys on alueella viime vuosikymmeninä vähentynyt merkittävästi, käy ilmi YK-järjestöjen ja Aasian kehityspankin tuoreesta raportista.

Raportin mukaan yli 60 prosenttia alueen väestöstä elää maassa, jossa tuloerot kasvavat. Lisäksi niin sanotussa moniulotteisessa köyhyydessä elää jopa neljäsosa alueen kehittyvien maiden väestöstä. Moniulotteisessa köyhyydessä otetaan huomioon esimerkiksi ihmisten terveys, koulutus ja muu elintaso.

Köyhyyttä on etenkin Etelä- ja Lounais-Aasiassa, jossa elää yli 77 prosenttia alueen äärimmäisen köyhistä ihmisistä, eli alle 1,9 dollarilla päivässä elävistä. Suurin osuus on Tadžikistanissa ja Intiassa, yli 20 prosenttia. 

Ratkaisuksi raportissa ehdotetaan köyhien huomioimista kaupungistumisprosessissa sekä esimerkiksi investointia kestävään infrastruktuuriin. Vaikka äärimmäisessä köyhyydessä elävät todennäköisimmin maaseudulla, monet muuttavat kaupunkeihin, joissa on siksi huomioitava köyhät entistä paremmin. Tarvitaan myös infrastruktuuria, joka sietää paremmin esimerkiksi ilmastokatastrofeja.

Tutkimus julkaistiin Bangkokissa, jossa on parhaillaan meneillään alueellinen kestävän kehityksen foorumi.

Lisää uusi kommentti

Lue ohjeet ennen kommentointia